Frekventovanou silnici od Olympie na kraj Olomouce budou tři měsíce opravovat!

Dvoukilometrový úsek silnice I/55 od olomoucké Keplerovy ulice do Olympie a dále do Vsiska a zpět začnou opravovat v pondělí 26. 6. 2023. Rekonstrukce potrvá podle Ředitelství silnic a dálnic tři měsíce.

Foto: ŘSD ČR

Předmětem rekonstrukce zhruba dvoukilometrového úseku, nejčastěji využívanému k cestám do nákupního centra Olympia Olomouc, je výměna krytových asfaltových vrstev s provedením kompenzační mezivrstvy. Zvýšení odolnosti vozovky zabrání opakované tvorbě trhlin, hrbolů a dalších diagnostikovaných vad určujících aktuálnost současné opravy. Do výběrového řízení na zhotovitele se přihlásilo osm stavebních firem, nejvýhodnější nabídku podala společnost Strabag za smluvní cenu cca 30,8 milionu korun bez daně.


Oprava potrvá do konce září letošního roku. Během zhruba tříměsíčního harmonogramu bude obousměrná doprava z Olomouce do Olympie a zpět vedena zúžením po současné silnici I/55 (4359h), úsek od okružní křižovatky u Olympie do Vsiska postihne během vybraných etap stavby úplná uzavírka nahrazena obousměrně značenou objízdnou trasou po silnici I/55 a přes Velký Týnec.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty