Hanácký farmářský trh se zdravými lahůdkami a teď i s novinkami z Toskánska

Sobota, 20.5.2017

Po neuvěřitelně dlouhé zimě a pošmourném jaru jsou tu najednou skoro letní teploty. Olomouc je v tomto čase ještě přitažlivější než kdy jindy. A v sobotu dopoledne, za snad stále ještě hezkého počasí, se navíc koná další Hanácký farmářský trh! Proč si tedy nezpestřit sobotu návštěvou trhu, kde najdete vše, na co jste už za léta konání zvyklí, a podle pořadatelů dnes ještě mnohem víc?

Na Horním náměstí budou tentokrát k dostání například jablečné a jiné ovocné mošty, kravské, kozí i ovčí sýry, dobré pivo ze Šternberka a mnoho dalšího, včetně květin a bylinek v květináčích. Dá se zde tedy nakoupit jak zásoby do lednice stejně jako výzdobu na okno nebo na balkon. Už poněkolikáté se na olomouckých trzích objeví i sympatický Ital s lahůdkami a specialitami z Toskánska. Na trhu si také můžete nechat poradit ohledně zdravé výživy či o kváskové kuchařce. Vybírat bude z čeho, o čemž svědčí i následující seznam prodávajících a jejich nabídky. 

Tvaroh, mléko, čerstvé, uzené i nakládané sýry, sýr na grilování, pomazánka s medvědím česnekem z kozího mléka – Sýrárna U veselé kozy z Horního Benešova//originální produkt Jeseníky

Domácí špek, bůček, plec, žebro a krkovice, uzené dřevěným kouřem bez použití rychlosoli – Jana Krušová z Leštiny//originální produkt Jeseníky

Sezonní zelenina – Antonín Dostál z Čehovic

Ubrusy, prostírání, zástěry, rukavice, dekorace, vše ze 100% bavlny a lnu – Marie Míčková ze Zlína

Světlý a polotmavý nefiltrovaný ležák Sternberg – Petr Tvarůžek ze Šterneberka

Medové placky se semínky a ořechy – Dagmar Holůbková z Lužice

Bylinné sirupy – koncentráty k ředění, zavařeniny – Mirka Sommerová z Dolní Bečvy

Bylinky v květináčích, kuchyňská keramika – zelinářství Marta Bretová ze Sedliště u Frýdku-Místku

Pečivo a cukroví – Alena Půlpánová z Olomouce

Domácí koláče a buchty – Marie Fojtíková z Olomouce//regionální produkt Haná

Chléb a pečivo, pekárna Jundrov – Karol Povoda z Brna

Kozí i kravské sýry – přírodní i ochucené, syrovátka přírodní i ochucená, tvaroh z kravského mléka, kozí ricotta, kozí jogurtové nápoje, křenová bábovička v aspiku – Farma Kozí Hrádek z Hustopečí nad Bečvou//regionální produkt Moravská brána

Biozelenina – Jiří Dvořák z Olomouce//certifikát Bio

Sýry z kravského a ovčího mléka, tvaroh a zrající sýry – Michal Hrdlička z Brníčka//originální produkt Jeseníky, výrobek Olomouckého kraje 2013, regionální potravina Olomouckého kraje

Jablečné a další ovocno-zeleninové mošty – Moštárna Mezice//regionální značka Haná

Džemy a čatní – Farma pod kaštany Luká//regionální produkt Haná

Víno - vinotéka Kamélie z Olomouce

Sezonní zelenina – Josef Dokoupil z Hrubčic

Domácí kremrole – David Zahradník ze Samotišek//regionální produkt Haná

Med a medové výrobky – Leo Czabe ze Šternberka//výrobek Olomouckého kraje 2015

Dobroty z Toskánska – Paolo Bianchi

Káva Gala Coffee – Jan Kuruc z Prahy

Čokoládové pralinky, lanýže, makronky a dortíky – Martina Brandová z Lipníka nad Bečvou

Ricottové koláče a různé moučníky, i bezlepkové – Martina Jaňáková z Kunína

Přírodní kosmetika (konopná, z mrtvého moře a levandule), mýdla, čaje a „superpotraviny“ – Alice Ratajová z Prostějova

Rukodělné výrobky – Markéta Mišková z Olomouce

Výrobky z chilli – Štěpán Pavel ze Zlína

Zdravé nápoje z Projektu Kombucha – Jiří Vyzourek z Olomouce

Prezentace knihy „Kvásková kuchařka“, živý i sušený kvásek, poradenství – Jana Berková z Olomouce

Prezentační stánek – Povzbuzení z. s.

Dřevěné výrobky – Pavel Mik z Víceměřic

Hovězí a telecí maso v biokvalitě – Zemědělská farma Jana Hořáka z Janovic u Rýmařova

Bylinky čerstvé i sušené – Stanislav Sehnálek, zahradnictví Pěnička ze Zlína

Uzenářské výrobky – František Pandrhola z Dětkovic

Pečivo z domácí pekárny, koláče a kváskový chleba – Vít Pavlok z Vratimova

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)