Běžci z Dobroběhu pomohou nemocným dětem z Jitrocelu k lepší rehabilitaci

Už 4. ročník Dobroběhu se odehraje v neděli 10. září na atletickém stadionu v Olomouci. Letos tato dobročinná sportovní akce pomůže dětem z rehabilitačního centra Jitrocel. Celkový výtěžek z letošního Dobroběhu jim pomůže uhradit pojišťovnou nehrazené speciální rehabilitační služby, které jim pomáhají zmírnit jejich zdravotní problémy.

Hlavní závod na pět kilometrů bude součástí týmového běhu 4 x 5 kilometrů. Rychlost účastníků běhu bude měřit časomíra, rekordmani se mohou těšit na ceny od sponzorů. Letošní ročník ovšem není zaměřen pouze na běh, ale i obecněji na pohyb dětí. Právě o nejmladší generaci účastníků se při Dobroběhu postarají členové týmu Svišti v pohybu, kteří pro děti do dvanácti let chystají dětský víceboj. Pořadatelé Dobroběhu myslí také na vozíčkáře, pro něž připraví atletický ovál k poměření sil. Vrcholem akce bude Společný běh pro dobrou věc.

O zábavu se postará Rádio Haná s oblíbenou moderátorkou Martinou Qweetko Procházkovou a kapela olomouckého dětského domova. Všichni účastníci dostanou originální medaili od sociální firmy Ergones. Akci pořádá Dobré místo pro život a podpoří ji Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra 211, Mycí centrum Vytásek a fotbalisté SK Sigma Olomouc.

Startovné pro děti do 15 let je 100 korun, pro dospělé 300 korun, celá částka půjde ve prospěch dětí z rehabilitačního centra Jitocel. Online registrace je možná do 7. září, poté pak ještě i na místě v den závodu, tedy v neděli 10. září.

Termín: neděle 10. září od 13 hodin

Místo: stadion TJ Lokomotiva Olomouc, tř. 17. listopadu 3

Web: https://www.dobremistoprozivot.cz/dobrobeh2023

PROGRAM

  • 13:00 - 14:30 registrace
  • 14:30 dětský víceboj pro děti do 12-ti let
  • 15:30 start běhu 5 km a 4 x 5 km
  • 17:00 start vozíčkáři - ovál 400 m, start společného běhu 400 m
  • 17:30 - 18:00 vyhlášení nejlepších běžců




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty