Hory od Radečků mají nominaci na Českého slavíka, fotky kapela pořídila na Dlouhých stráních

Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně láká nejen příznivce industriální turistiky, ale i hvězdy showbyznysu. Populární šumperská kapela O5 a Radeček nafotila v okolí horní nádrže snímky ke své písničce Hory, která nyní získala nominaci na Českého slavíka.

Kapela O5 a Radeček u horní nádrže vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Foto: Pavlína Boráková

„Byla to jasná volba, Dlouhé stráně jsou naše srdcovka. Před několika lety jsme u horní nádrže uspořádali akci pro 350 dětí z dětských domovů i z rodin, v roce 2021 jsme tady s kamarády ze zábřežských dechových orchestrů a s muzikanty z kapely Stracené ráj natočili vánoční koledu,“ popsal frontman kapely Tomáš Polák, jak nápad na focení u jednoho z českých divů vznikl.

„Aktivitami k písni Hory chceme dělat radost všem, co mají nadhled a nebojí se do toho občas šlápnout. Chceme potěšit všechny, kteří mají rádi hory, ať už v zimě, v létě, na výšlap, túry, na kolo, prostě za jakéhokoliv počasí a příležitosti. My sami k horám máme velmi intimní vztah, protože všichni pocházíme z Jeseníků,“ dodal Tomáš Polák.

Zapojí se i horolezec Radek Jaroš přezdívaný Radeček 

Kapela O5 a Radeček chce do projektu zapojit i fanoušky. Má pro ně připravené soutěže, společné výšlapy, výzvy na sociálních sítích a spoustu dalších aktivit. „Společně s horolezcem Radkem Jarošem chystáme výzvu Český Everest, která bude motivovat ke zdolávání českých vrcholů, k pohybu a sdílení zážitků,“ připomněl zpěvák, přičemž odměnou by měl být společný výstup do hor s „Radečkem“ Jarošem a Radečky.

Pro písničku Hory mohou fanoušci kapely hlasovat jednoduše na webu ZDE

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně, jejíž strojovna i další technologie jsou hluboko pod zemí, slouží jako obrovský akumulátor elektrické energie. Má také certifikace na službu black start, stále větší význam elektrárny však spočívá ve vykrývání dodávek z obnovitelných zdrojů energie. 




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty