Na silnicích velký pozor: hasiči zažívají kvůli sněhu perný víkend, havaroval i vlak!

Více než sto dvacet výjezdů k různým nehodám a haváriím evidují hasiči od začátku sněžení v Olomouckém kraji. Bourala osobní auta, autobusy i náklaďáky, spadlé stromy blokovaly silnice. U Hluboček najel vlak do stromu.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tento Štědrý den má zatím z pohledu hasičů dost specifický průběh. Následky vydatného sněžení v Olomouckém kraji, tedy popadané stromy, zapadnutá vozidla a další případy znamenají, že hasiči zasahují takřka nepřetržitě. Od soboty do nedělního rána zasahovali ve více než 120 případech!

V Olomouckém kraji v průběhu posledních hodin velmi vydatně sněžilo, těžký sníh láme stromy, větší větvě a způsobuje problémy převážně v dopravě, a to dokonce i na železnici. 

Ve Šternberku a také v Přerově došlo k pádům větví a stromů i na zaparkovaná vozidla. Hasiči také v průběhu posledních hodin vypomohli několika vozidlům sjetých do příkopů. 


Mapa zásahů: HZS Olomouckého kraje

Nejvíce výjezdů zatím bylo na Olomoucku (52) a Šumpersku (43). Většina situací měla podle hasičů stejný scénář: neprůjezdnost cest vinou spadlého stromu nebo větví. Několikrát došlo k pádům stromu i na železnici, u Hluboček najel na zatarasenou trať vlak, ale naštěstí se nikomu nic nestalo. V Bouzově a ve Šternberku odstraňovali hasiči větve z elektrického vedení.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty