Radnice nabízí čtyři byty pro mladé rodiny. Podmínky pro žadatele jsou přísné

Čtyři městské byty se zvýhodněným nájemným čekají na své nájemníky. Pokud jako pár dohromady nepřesahujete 65 let, neberete více než 1,5 násobek průměrné mzdy a nemáte dluhy, můžete si podat žádost o nájem v městském bytě určeném mladým rodinám.

Ilustrační foto: iStockphoto.com

Pro podání žádosti je nutné splnit všechny následující podmínky: součet věku obou partnerů nesmí přesáhnout 65 let, oba musejí být nejméně půl roku před podáním žádosti ekonomicky aktivní a pobírat měsíční příjem alespoň ve výši minimální mzdy (případně pobírat peněžitou pomoc v mateřství, nebo rodičovský příspěvek), a zároveň příjem žádného z partnerů nesmí přesáhnout 1,5násobek průměrné mzdy. Nikdo z rodiny zároveň nesmí být v exekuci či insolvenci, mít dluhy vůči městu a jeho organizacím, nebo být výlučným vlastníkem jiné nemovitosti určené k bydlení.

Z přijatých žádostí, které budou splňovat všechny stanovené podmínky, budou nakonec budoucí nájemníci vylosováni. Byt pak mohou užívat po dobu maximálně pěti let, než bude znovu uvolněn pro další zájemce. „Ačkoli jsme i v městských bytech museli od 1. března přistoupit ke zvýšení nájemného, stále při porovnání s cenami na volném trhu vychází městské bydlení levněji, u startovacích bytů bude nájemné 130 Kč/m2. Jsem přesvědčená, že mladí lidé této nabídky využijí,“ říká náměstkyně Kateřina Dobrozemská.

Veškeré informace o volných bytech, včetně termínů prohlídek a podmínkách žádostí, najdete na www.sno.cz.

Jak podat žádost:

Žadatel může svou žádost podat písemně, elektronicky nebo osobně na bytovém oddělení SNO, se sídlem Školní 202/2, 779 00 Olomouc; e-mailová adresa pro příjem žádostí: info@sno.cz, datová schránka: ts3getc. Žádosti je možné podávat také na Magistrátu města Olomouce, Horní náměstí 583, 779 11 Olomouc, a to osobně na podatelně, elektronicky s ověřeným digitálním podpisem prostřednictvím elektronické podatelny: podatelna@olomouc.eu či do datové schránky: kazbzri.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty