Vykradl elektro a vzal i koloběžku. Do dvanácti hodin od vloupání byl zloděj za mřížemi

Olomouckým kriminalistům se podařilo do dvanácti hodin od oznámení skutku zadržet pachatele vloupání do prodejny s elektrem. Sedmatřicetiletému muži z Ostravy sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež a poškození cizí věci.

Foto: Policie ČR

V úterý 26. března krátce před šestou hodinou ranní dostala policie na tísňovou linku 158 oznámení o vloupání do prodejny elektra v Olomouci. Policisté ihned začali pátrat po pachateli, který do prodejny vnikl vstupními dveřmi.

Policisté na základě výpovědi vedoucího prodejny zjistili přesný popis zboží, které si zloděj odnesl. Zloději šlo totiž výhradně o mobilní telefony. Nejprve však musel překonat překážku v podobě skleněné vitríny. Tu rozbil a bral všechny telefony, které mu přišly pod ruce. Když už měl telefonů plnou tašku, rozhodl se prodejnu opustit, přičemž si u východu všiml vystavené elektrokoloběžky. Ta zloděje zaujala natolik, že na ní z prodejny odjel směrem do města.

Zloděj se se svým úlovkem rozhodl rychle opustit Olomouc a tak odcestoval až na Vysočinu. Kriminalistům se ale podařilo zjistit jeho totožnost. Na základě zjištěných poznatků a informací se policisté obrátili na státního zástupce se žádostí o vydání předchozího souhlasu se zadržením. Olomoucký státní zástupce po prostudování situace neváhal a souhlas se zadržením vydal.

Policisté pak zloděje za pár hodin vypátrali a v šest večer už byl za mřížemi policejní cely.

Během výslechu se ke svému protiprávnímu jednání v plném rozsahu doznal a policistům vydal ukradené věci, které měl ještě u sebe. Konkrétně šestnáct z devatenácti odcizených telefonů. Muž svým jednáním způsobil celkem škodu ve výši 155 tisíc korun, z toho hodnota odcizeného zboží činila 138 tisíc korun.

Mimochodem, dotyčný byl na svobodě po propuštění z předchozího výkonu trestu sotva půl roku. V minulosti si už odseděl tresty mimo jiné i za krádeže. Podle trestního zákoníku mu nyní hrozí odnětí svobody až na pět let.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty