Senior přinesl z domu v igelitce desítky podezřelých předmětů. Byly to granáty

Osazenstvo policejní služebny v Prostějově v ulici Újezd v pátek ráno před osmou hodinou vyplašil 80letý senior, který přinesl v igelitové tašce desítky podezřelých předmětů. Na první pohled připomínaly munici.

Foto: Policie ČR

Starý muž uvedl, že je měl uložené v rodinném domě, který spadá pod obvodní oddělení Němčice nad Hanou, několik desítek let. Nyní je při úklidu našel a rozhodl se je odevzdat na policii k bezpečné likvidaci. "Službu konající policisté ihned zareagovali a muže s taškou vykázali před budovu. Předměty uložili na travnatý pás do bezpečné vzdálenosti od budovy a přivolali na místo pyrotechniky," uvedla mluvčí Miluše Zajícová.

Přivolaný pyrotechnik uvedl, že se jedná o funkční výbušniny, konkrétně 22 cvičných granátů, jeden ruční granát a jeden třecí zapalovač do ručního granátu, které si následně převzal k odborné likvidaci. Evakuace osob nebyla nutná. Případ je nadále v šetření.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování a na základě dalšího prověřování je možné, že právní kvalifikace bude dodatečně rozšířena pro trestný čin obecné ohrožení," dodala Miluše Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty