Kupec nepřihodil a aukce skončila neúspěšně. O Hanácká kasárna má ale zájem univerzita!

Dnešní kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí na jedinečná Hanácká kasárna v centru Olomouce vítěze nepřineslo. Do elektronické aukce, v němž byla minimální cena stanovena na 262 milionů korun, se přihlásil a ve stanoveném termínu požadovanou kauci 27 milionů korun složil jeden zájemce, nicméně žádný příhoz v průběhu aukce nepadl. Přesto jsou nyní známi další zájemci o lukrativní areál.

Hanácká kasárna i po první aukci zůstávají v majetku státu. / Foto: Blanka Martinovská

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto nyní učiní další kroky, aby jedinečnému a historicky cennému areálu Hanáckých kasáren nalezl co nejdříve nového vlastníka.

"ÚZSVM zaznamenal na základě zveřejněné nabídky zájem jak ze strany zahraničních investorů, tak i například ze strany Univerzity Palackého v Olomouci. Univerzita, která by tento objekt využila pro umístění Fakulty zdravotních věd a další projekty, projevila zájem o přímý nákup tohoto areálu s tím, že ÚZSVM navrhne cenu vyhlášenou v prvním kole výběrového řízení. Jednání ohledně možného prodeje areálu univerzitě je naplánováno na příští týden," řekl mluvčí ÚZSVM Michaela Tesařová.

Areál Hanáckých kasáren byl vybudován v letech 1838 až 1844. Památkově chráněný objekt, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v minulém roce schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií. Disponuje kancelářskou plochou 2000 metrů čtverečních, vnitřní prostory však vzhledem k dnešním požadavkům na moderní kanceláře potřebují významnou rekonstrukci.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty