Hejtmanství doporučilo školám prodloužit podzimní prázdniny. Kvůli covidu

Vedení Olomouckého kraje doporučuje po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí vyhlásit ve školách ředitelské volno, a to na dny 25. a 26. října. Dětem by se tak prodloužily podzimní prázdniny, které začínají ve středu 27. října. Především by ale mělo dojít ke zpomalení nárůstu počtu pozitivních případů covidu-19 mezi školáky. Ten v poslední dnech výrazně zrychlil.

Studenty možná čekají delší podzimní prázdniny. Foto: archiv

„Podle zjištění krajské hygienické stanice se virus šíří nejvíce u školáků, především náctiletých. V kraji máme aktuálně 38 zavřených tříd. Bohužel dochází k tomu, že si děti ze škol přinášejí virus do svých rodin. Prosím rodiče, školáky i všechny ostatní obyvatele kraje o vzájemnou ohleduplnost,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje. 

Prázdniny mohou snížit rychlost šíření koronaviru

Náš region se kvůli vysokému počtu nově nakažených posunul mezi kraje, které hygienici označují za lokality s hromadným výskytem koronaviru. Dva dny ředitelského volna, spojené se svátkem 28. října a podzimními prázdninami, by podle epidemiologů mohly rychlost šíření koronaviru snížit, a tím pádem odvrátit riziko dalšího zpřísňování protiepidemických opatření nebo zahlcení nemocnic.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty