Cirkuzkus 2022 láká diváky na atraktivní představení pod širákem v centru Olomouce

Akrobacie na hranici fyzických možností, spektakulární obrazy i hravé choreografie, zapojující nejmenší nadějné akrobaty nebo živou hudbu. Tanec, koncerty, workshopy. Divadlo na cucky představilo program 2. ročníku přehlídky Cirkuzkus, která se uskuteční 9. až 17. července v Letním kině a na Dolním náměstí.

Losers Cirque Company: Grandiózní

„Loňský pilotní ročník se setkal s nadšeným přijetím publika, s pokračováním Cirkuzkusu jsme tedy neváhali a program, který letos nabízíme, je ještě o něco pestřejší než v červenci 2021,“ uvedl mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda a doplnil: „Diváky čeká celkem jednadvacet akcí v devíti dnech, v Olomouci vystoupí kromě tuzemských umělců také zahraniční hosté – z Ukrajiny, Itálie nebo Chile.“ Jména headlinerů představilo divadlo již v květnu. Nechybí mezi nimi Losers Cirque Company, kteří na festivalu zazářili už vloni, dále např. Divadlo Continuo, Holektiv, Cirkus TeTy, Depáso Company nebo Ceren Oran & The Moving Borders.

Program Cirkuzkusu má v Olomouci dva středobody, Letní kino a Dolní náměstí. „Na Dolním náměstí uvedeme vedle některých workshopů a DJ setů, situovaných do Divadla na cucky, také trojici večerních představení, na které nebudeme vybírat vstupné,“ popsal Vévoda. „Jedná se přitom o mimořádné zahraniční projekty La Trottola souboru Depáso Company nebo The Urge – dílo v Německu žijící turecké choreografky Ceren Oran, které vznikalo v reakci na období lockdownů. Cíleně pro veřejný prostor,“ dodal.

Na strhující večerní show v kino areálu pod dómskými hradbami mohou zájemci zakoupit vstupenky buď jednotlivě za 390 / 290 / 190 korun, nebo v rámci permanentky, kterou letos pořadatelé mimořádně zvýhodnili. „Víme, že aktuální ekonomická situace může být pro mnohé lidi tíživá a ani my se zřejmě od příštího roku nevyhneme zvýšení vstupného. Setkání s publikem v co nejhojnějším počtu je ale hlavní důvod, proč tuto prázdninovou přehlídku pořádáme. A tak bychom chtěli motivovat a odměnit diváky, zajímající se o kulturní akce v předstihu nebo diváky, kteří si chtějí užít alespoň část dovolené v Olomouci,“ vysvětlil mluvčí divadla, které proto nabízí do konce května permanentky na pět festivalových večerů v Letním kině za 990 (790) korun. Červnová cena poskočí na 1.190 (890) korun a v červenci se dostane na standardních, loňských 1.390 (990) korun. Koupi vstupenek lze uskutečnit na webu www.divadlonacucky.cz, který také nabízí více informací k celému programu Cirkuzkusu.

9.–17. července

CIRKUZKUS 2022

Devítidenní smršť plná cirkusových kousků, akrobacie, tance, koncertů, workshopů a nevídaných show na olomouckém Letňáku a Dolňáku!

HLAVNÍ PROGRAM:

9. července / 21.00 Letní kino Olomouc

Divadlo Continuo: Please Leave a Message / Dechberoucí představení předního českého souboru fyzického divadla, na samé hranici pohybových možností a s poutavým výtvarným provedením.

Vstupné: 390 / 290 Kč nebo v rámci zvýhodněné permanentky

10. července / 10.00 Akce! Pohyb! Abstrakce! / Workshop s Divadlem Continuo.

10. července / 16.00 Letní kino Olomouc

Street Art / Workshop s Chaos company.

10. července / 21.00 Letní kino Olomouc

Holektiv: Vrány / Tanečně–akrobatická performance letících žen–vran s živou hudbou.

Žijí po našem boku, stejně jako okupují svá území v lesích daleko od lidí. Jejich barva, nahrbený postoj a láska ke zdechlinám napomohly tomu, že se staly symbolem smrti. Jsou ale i symbolem narození. Vrány jako nositelky snů a tajemství.

Vstupné: 390 / 290 Kč nebo v rámci zvýhodněné permanentky

11. července / 10.00 Letní kino Olomouc

Základy párové akrobacie / Workshop se souborem Holektiv.

11. července / 21.00 Letní kino Olomouc

Losers Cirque Company: Grandiózní / Nový cirkus světového formátu, v plné své kráse! Vizuální podívaná s úchvatnými akrobatickými výkony, která předčí vaše cirkusová očekávání.

Vstupné: 390 / 290 Kč nebo v rámci zvýhodněné permanentky

12. července / 10.00

Contemporary Dance / Workshop s Losers Cirque Company.

12. července / 16.00 Letní kino Olomouc

Zahraj si s kapelou Point of Few / Vezmi svůj hudební nástroj a přijď si zahrát na velkou stage společně s kapelou Point of Few.

12. července / 21.00 Letní kino Olomouc

Point of Few / Instrumentální kvarteto s mimořádně originálním, svěžím zvukem, organicky propojujícím elektroniku a populární hudbu se současným jazzem. Jejich hudba je barevná, dobrodružná a proměnlivá jako současná doba. Jejich doménou jsou silné melodie, dynamické beaty a unikátní zvuk. Inspiraci kapela čerpá eklekticky napříč současným jazzem i populární hudbou. Důležitým vlivem je newyorská jazzová scéna a hudebníci jako Justin Brown, James Francies, Jeremy Dutton, Mark Guiliana, Donny McCaslin, Robert Glasper nebo Charles Altura. Z oblasti populární hudby je to pak pestrá směsice sahající od Davida Bowieho přes Radiohead, Red Hot Chilli Peppers až např. k Anderson Paak. 

Vstupné: 190 Kč nebo v rámci zvýhodněné permanentky

13. července / 10.00 Letní kino Olomouc

Závěsná akrobacie a hooping / Workshop s Cirkusem TeTy.

13. července / 18.00 Letní kino Olomouc

Cirkus TeTy: Voyerky / Představení matek, nematek a dětí na hranici nového cirkusu, tance a fyzického divadla, se vzdušnou akrobacií na lanovém tunelu. Tři pohybové laboratoře. Tři různé choreografky. Jedna režisérka. Až 15 performerů.

Vstupné: 390 / 290 Kč nebo v rámci zvýhodněné permanentky

14. července / 21.00 Divadlo na cucky

Franzie / Koncert.

15. července / 21.00 Divadlo na cucky

Ingret / Koncert ukrajinské kapely.

15. a 16. července / vždy v 18.00 Dolní náměstí

Depáso Company: La Trottola / Dvojice z Itálie a Chile představuje svou vzdušnou show, při níž žasnete nad zázraky závěsné akrobacie. Dvě postavy vzdorují gravitaci a létání se stává jejich oblíbenou kratochvílí.

Vstup volný.

16. července / 10.00 Divadlo na cucky

Vzdušná akrobacie / Workshop s Depáso Company.

16. července / 21.00 Café na cucky

Luke / DJ set na zahrádce Café na cucky.

17. července / 10.00 Divadlo na cucky

Contemporary Partnering / Workshop s Míšou Kadlčíkovou a Tomášem Pražákem.

17. července / 18.00 Dolní náměstí

Ceren Oran & The Moving Borders: The Urge / Simultánní taneční představení ve veřejném prostoru, inspirované improvizacemi z období lock-downu.

Vstup volný.

17. července / 21.00 Café na cucky

Elzeeno von Beneshow / DJ set na zahrádce Café na cucky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty