Nejen za dobrým jídlem do Bistrotéky. Tip Reje na podzimní víkend

Gurmáni, hobby kuchaři i všichni nadšenci kvalitní gastronomie, pozor! Už jste byli v Bistrotéce Valachy ve Zlíně? Podzimní víkendy jsou skvělou příležitostí vyrazit na výlet, objevit funkcionalistický Zlín a přímo v jeho centru i vyhlášený podnik, který si získal srdce Zlíňanů a o němž se mluví i v širokém okolí.

Zdroj: Resort Valachy

Nejen, že si tady skvěle pochutnáte, ale také se můžete zdokonalit v kuchařském umění. Bistrotéka Valachy v sobě na jednom místě propojuje celodenní bistro restauraci s kavárnou, cukrárnou, večerním barem, kornuterií s rychlým občerstvením, Školou vaření a obchodem kvalitních a farmářských potravin. Mají tu i Centrum moravských vín, pečou vlastní kvasový chleba a pořádají zajímavé akce…. Zkrátka, milovník dobrého jídla a pití se tady cítí jako v ráji. A to vše jen hodinku cesty z Olomouce. A co se tady chystá v nejbližší době?

Brunch na střeše Obchodňáku 11. 9.

Zážitkový brunch Bistrotéky Valachy v neděli 11. září na téma „babí léto“ je skvělou příležitostí užít si pohodové nedělní posezení u dobrého jídla a kochat se při tom výhledem z nejvyššího, 10. podlaží Obchodního domu. Těšit se můžete třeba na snídaňový hit – vejce benedikt, dále mušle na bílém víně, telecí kýtu na liškách, pečené kuřátko, créme brûlée se zkaramelizovanou hruškou či zmrzlinu z vlašských ořechů a samozřejmě i různé kanapky, dezerty a další delikatesy. V ceně jsou i nápoje včetně vín z vinařství Šamšula. Brunch probíhá od 10 do 14 hodin a nutná je rezervace předem.

Víkend ryb a mořských plodů 23. – 25. 9.

Milovníci tematických akcí se v Bistrotéce Valachy mohou těšit hned další víkend – od pátku 23. do neděle 25. září. Menu složené z rybích specialit a mořských plodů nabídne mj. slávky na bílém víně, ceviche z halibuta, krevet a manga, ústřice na ledu, grilované kalamáry, mořského ďasa nebo halibuta.

Hudební večer s drinkem

Máte chuť na drink? Stavte se do Baru 1931. Je místem, kde to žije až do noci, servírují se tu výborné drinky a pravidelně se tu konají i tematické akce. Tou nejbližší je 15. září degustace rumů ze dvou kontinentů a 22. září večer s molekulární mixologií.

Do bistra na tatarák, burger i skvělou snídani

Nezapomeňte samozřejmě na to hlavní: ochutnat speciality v restauraci, která nabízí různé pochoutky v oblíbeném bistro stylu. K nejpopulárnějším patří zdejší burger, lanýžový tatarák nebo reuben sendvič.

Samostatnou kapitolou jsou zdejší snídaně. Pokud ve Zlíně zajít někam na snídani, tak sem. Doporučujeme vejce do skla, ale také míchaná a sázená vejce, omelety, skvělé lívance nebo třeba zdejší speciality: ovesnou kaši s chia semínky, mangovým přelivem, ovocem a mandlovými lupínky nebo sytou anglickou snídani. Vše čerstvé, z poctivých surovin, doplněné kvasovým chlebem z vlastní pekárny.

V bistro restauraci se také konají středeční hudební večery s živou hudbou, která podbarvuje atmosféru posezení u večeře či sklenky vína.

Škola vaření s těmi nejlepšími

Pokud se rádi zdokonalujete v kuchařském umění, vydejte se na některý z kurzů Školy vaření. Probíhají pod dohledem mistrů ve svém oboru a v komfortním zázemí ve speciální kuchyni. Mezi lektory je mj. Tomáš Černý, šéfkuchař pražské restaurace Dejvická 34, která se loni prosadila do prestižního Michelinova průvodce ziskem ocenění Bib Gourmand.

Co vás čeká v nejbližší době?

19. 9. Španělská kuchyně

20. 9. Ryby a mořské plody

25. 9., 16. 10. a 30. 10. Kurz pečení kvasového chleba

3. 10. Cocktail Masterclass – kurz míchání koktejlů

3. 10. Indická kuchyně II.

4. 10. Moderní odpalované těsto

10. 10. Kurz steaků a omáček

11. 10. Tajemství makronek

18.10. Vaření podle Jamieho Olivera

23. 10. Velká dámská jízda

6. 11. Asijská kuchyně

Za prozkoumání stojí nejen Bistrotéka Valachy,

ale i další místa v Obchodním domě Zlín. Tato legendární budova z roku 1931 bývala a dnes opět je dominantou slavného baťovského města. Byla první veřejnou výškovou budovou ve Zlíně, kam Baťovi zaměstnanci mířili za nákupy i jídlem. Dnes, po náročné a úspěšné rekonstrukci, která byla ověnčena cenou Stavba roku Zlínského kraje, má zvenčí stejnou podobu jako tenkrát. Tady je malá inspirace, co vše zde můžete aktuálně zažít:

Do Budvarky na pivo: zastavte se na chlazený Budvar v pivní restauraci Budvarka s působivým interiérem, který dotváří vystavené modely aut, i venkovní zahrádkou. Září je zde navíc měsícem řízků, tak nezapomeňte ochutnat.

KAFE NA ROHU je ve Zlíně: určitě znáte olomoucké KAFE NA ROHU. Právě v Obchodním domě Zlín nyní otevřelo svou první pobočku. Komfortní venkovní zahrádka přímo svádí k tomu, vychutnat si šálek s dezertem a snackem s výhledem na blízký baťovský mrakodrap.

Happy hours masáže jako odměna: V obchodním domě Zlín najdete i příležitost pro odpočinek – a to v centru masáží Fyzio Garden, které je otevřené od pondělí do soboty. Nabízejí tu vynikající thajské, ayurvédské či khmerské masáže od rodilých asijských masérů a od 10 do 16 hodin navíc můžete využít akci: masáž v délce 80 minut za cenu 50 minut! Anebo rovnou spojte relaxaci s dobrým jídlem díky balíčku Fit den, kdy máte za jednu cenu masáž a po ní menu v Bistrotéce Valachy.

Více na www.obchodnidum.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty