Hygie, Červený kostel a Dům nábytku: procházka s autory kolem nejvýraznějších rekonstrukcí

Den architektury dnes v Olomouci přináší možnost komentované vycházky okolo tří příkladů revitalizovaných staveb v centru Olomouce. Účastní se kritička i samotní autoři rekonstrukcí.

Budova Hygie po rekonstrukci | Foto: Rej.cz

Nejčerstvější rekonstrukce a konverze v historickém jádru Olomouce na kritické vycházce s historičkou architektury Martinou Mertovou a autory revitalizovaných staveb architekty Ondřejem Kučerou, Tomášem Bindrem a Miroslavem Pospíšilem.

Autorka vycházky Martina Mertová se bude soustředit na budovy Hygie (Ondřej Kučera/ Mimokolektiv), nové sídlo Českého rozhlasu Olomouc (Tomáš Bindr/ Atelier 38) a Červený kostel pro Vědeckou knihovnu v Olomouci (Miroslav Pospíšil/ atelier-r).

V případě budovy rozhlasu se účastníci vycházky podívají i dovnitř!

so 1. 10. | 15:00 | Pavelčákova 2/19, sraz před budovou Rozhlasu

https://www.denarchitektury.cz/program/olomouc-rekonstrukce-a-rekonverze-v-historickem-jadru/

Další program Dne architektury v Olomouci

OLOMOUC – TELEGRAPH

Prázdná budova před rekonstrukcí v prosté zástavbě blízko nádraží. Jak se proměnila? Co nabízí dnes? Prohlídka s architekty z Ječmen studia.

Přednáška Výstava so 01/10/2022 17.00 - 18.30 Zobrazit mapu

OLOMOUC – PECHAKUCHA NIGHT

V Telegraphu ve svižném tempu prezentace 20 na 20 představí své projekty desítka architektů, landscape artistů, urbanistů a dalších profesí, které promlouvají do utváření města.

Přednáška Diskuze Projekce so 01/10/2022 20.20 - 22.00 Zobrazit mapu

OLOMOUC – KLÁŠTERNÍ HRADISKO: REVITALIZACE ÚZEMÍ

Jana Křenková z útvaru hlavního architekta a zahradní architekt Radek Pavlačka provedou po lokalitě Klášterního Hradiska a představí rozpracované studie revitalizace území. 

Procházka út 04/10/2022 16.00 - 17.00 Zobrazit mapu

OLOMOUC – VÝLET DO HÁJE, VÝLET DO RÁJE

Komentovaná prohlídka unikátní rondokubistické hydrocentrály a vily Plhákových. Pozoruhodná je i dvojice autorů, Bohuslav Fuchs a Josef Štěpánek. Druhý z nich byl žákem letos jubilujícího Jože Plečnika, Bohuslav Fuchs si zaslouží připomenout mimo jiné proto, že si 18. 9. připomeneme 50 let od jeho úmrtí. V obou stavbách, které navštívíme, se odráží invenční přístup architektů k otázkám národního stylu nebo vztahu funkce a formy. 

Procházka Plečnik Nutná rezervace ne 09/10/2022 14.00 Zobrazit mapu

OLOMOUC – HANÁCKÉ KASÁRNA: 25 000 M2 MOŽNOSTÍ

O historii, současném stavu, potenciálu a další budoucnosti bývalých Kasáren hanáckého pluku s architekty Davidem Marešem a Vojtěchem Rudorferem. Skupinové...

Nutná rezervace po 03/10/2022 15.30 - 18.00 Zobrazit mapu



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty