Hasiči zachránili z hořícího bytu vážně zraněného muže. Museli pro něj přivolat záchranářský vrtulník

U požáru bytu ve 4. podlaží panelového domu na Černé cestě v Olomouci zasahovali hasiči na Nový rok před polednem. Na místě hasily čtyři jednotky, které v hořícím a silně zakouřeném bytě musely vyhledat jednoho z obyvatel.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Vážně zraněného muže jsme nalezli v požárem nejméně ohrožené místnosti a ve vyváděcí masce jsme jej dostali ven. Poskytli jsme první pomoc a předali jej posádce vrtulníku LZS, která pacienta přepravila do nemocnice v Ostravě," uvedla mluvčí profesionálních hasičů Lucie Balážová.

Hasiči museli také prověřit, zda nejsou nějací lidé v bytě o patro výš, který byl zasažený zplodinami hoření a silně zakouřen. Nikoho zde nenašli.  Evakuováno bylo 20 obyvatel panelového domu.

Objekt pak hasiči odvětrali a lidé se mohli vrátit zpět do svých domovů. Zájemcům nabídli ve spolupráci s radnicí dočasné náhradní ubytování. Nyní vyšetřovatel hasičů zjišťuje na místě s kriminalisty příčinu požáru. Škoda je vysoká, přesáhne 1,6 milionu korun.

Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Olomouc a jednotky SDH Olomouc-Černovír a Olomouc-Chválkovice a Velká Bystřice.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty