O půlnoci shořela v průjezdu dodávka. Požár se pak přenesl i na střechu domu

Požár dodávkového auta v průjezdu rodinného domu v Ústíně zaměstnal o půlnoci z pondělí na úterý profesionální i dobrovolné hasiče. Plameny poté zasáhly i střechu nad průjezdem.

Foto: HZS Olomouckého kraje

K místu společně s profesionální jednotkou stanice Olomouc, včetně výškové techniky vyrazili dobrovolní hasiči Ústín, Senice na Hané a Náměšť na Hané.

Hasiči kromě likvidace požáru provedli i důkladný průzkum v podkrovních částech přilehlých rodinných domů, ukázalo se, že  částečně zahořela i jedna ze štítových zdí. K likvidaci museli využít rovněž výškovou techniku. Schodiště totiž prohořelo, což zkomplikovalo přístup do části podkroví rodinného domu. Hasiči také zakouřená postižená místa odvětrali a překontrolovali měřící technikou. Naštěstí během požáru i zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění.

Přesnou příčinu vzniku požáru aktuálně zjišťuje hasičský vyšetřovatel, předběžně lze hovořit o škodě do 1 milionu korun.

Krátce po půlnoci měli hasiči opět na pilno, protože svědek oznámil požád dřevěného skladu u myslivecké chaty v Žádlovicích u Loštic. Jednalo se o skladovací prostory mysliveckého spolku. Naštěstí včasným zásahem hasiči uchránili sousedící objekt. Majitel vyčíslil škodu na zhruba půl milionu korun, díky včasného zásahu hasičů ale byl uchráněn další majetek za 1 milion korun.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty