Na Letné Sigma vyválčila důležité tři body, i když se ve druhém poločase strachovala o výsledek

Fotbalisté olomoucké Sigmy po velkém boji zdolali v moravském derby zlínské Ševce! Na Letné ve Zlíně padl jediný gól, který zařídil v 18. minutě Juraj Chvátal. Olomouc se díky výhře drží tři kola před koncem v elitní šestce. Sigma měla ve Zlíně i solidní podporu fanoušků.

Vítězství Sigmě vystřelil Juraj Chvátal | Foto: sigmafotbal.cz

První poločas se hrál takřka výhradně podle olomouckých not. Už ve 13. minutě se Hanáci radovali z gólu, ovšem pouze na okamžik. Po střele Denise Ventúry dorážel totiž Juraj Chvátal z ofsajdové pozice.

Už za pět minut ale po podobné situaci po rohovém kopu pálil Ventúra znovu. Jeho tečovaný pokus brankář Rakovan znovu s vypětím všech sil vyrazil, ale všudybyl Chvátal už tentokrát doklepával v souladu s pravidly – 1:0 pro Sigmu.

Juraj Chvátal dostal míč do branky dvakrát. Poprvé ale gól neplatil pro ofsajd, podruhé už ano | Foto: sigmafotbal.cz

Hanáci pak dlouhé minuty hru kontrolovali. Chvílemi byl gól na spadnutí - třeba od 35. minuty hrála Sigma čtyři rohové kopy za sebou a zdálo se, že to tam už už musí spadnout. Větší šance přišly v závěru půle. Povedenou střelu Slámy vyrazil Rakovan na roh. Po něm znovu zakončoval Ventúra a následně opět Sláma, ani jeden projektil však do sítě nezapadl. 

Když v rukavicích brankáře Rakovana skončila i hlavička Beneše po centru Pospíšila, skončilo první dějství jednobrankovým vedením Sigmy. Fanoušci, kterých bylo ve vyhrazeném sektoru něco přes padesát a daší desítky na hlavní tribuně, mohli být v poločase spokojeni. 


Foto: Rej.cz

Domácí trenér Vrba poslal do druhé půle od začátku dva nové muže Slončíka s Fantišem, přičemž zejména první ze jmenovaných vnesl do zlínské hry přeci jen o něco větší kvalitu. Zlín začal aktivněji a Hrubý vyprodukoval i první vážnější střelu na branku. Macík ji ale s přehledem pokryl. Na druhé straně reagoval pokusem šajtlí Pospíšil, ale netrefil prostor mezi tyčemi. Chytil o pár minut později naopak střílel přesně do míst, kde byl připravený Rakovan.

V 57. minutě přežili Hanáci po standardce velkou domácí šanci. Didiba však naštěstí na malém vápně promáchl. Po další brejkové situaci domácích hlavičkoval Fantiš, Macík ale jen zkontroloval, jak balon proskákal vedle tyče.

Hanáci byli směrem dopředu zdrženlivější. Za zmínku stojí dvě střely Jana Navrátila. Při první byl lehce přistrčen a pálil daleko vedle. Podruhé z voleje zase šel jeho pokus nad.

Ve druhé půli hrozila Sigma výrazně méně | Foto: Rej.cz

Čtyři minuty před koncem si dobrým obtočením okolo obránce vytvořil dobrou pozici Mojmír Chytil, ani on však levačkou nezamířil přesně.

Zlín se v závěru tlačil za vyrovnání, obrana Sigmy v čele s Matúšem Macíkem ale všechny jeho šance přečkala.

Sigma tak zdolala Zlín na jeho půdě potřetí v řadě a po výhře 1:0 si tři kola před koncem základní části zůstává v elitní šestce. V příštím kole si to tým Václava Jílka rozdá s Teplicemi. Na Andrově stadionu se bude hrát v sobotu 22. dubna od 16:00. Vstupenky jsou v prodeji přes síť Ticketportal. Odkaz ZDE.

Hodnocení trenéra Václava Jílka:

"První poločas byl pod naší kontrolou. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli. To znamená trpělivě, ale rychle a zaměstnávat obrannou linii soupeře, dostávat se za ně a z toho potom těžit. V prvním poločase nám fungovaly i standardky, kterých jsme měli hodně. První gól jsme dali z ofsajdového postavení, druhá už nám ale vyšla. Ve druhém poločasu přišla změna. Nejen u nás, ale i u Zlína, kterému pomohl příchod mladého Slončíka a pak i Fantiše. Přišli pohybově nebezpečnější hráči. Vstoupil do toho i faktor našeho strachu o výsledek. Mužstvo vnímá, že jsme blízko našeho cíle, kterým je šestka a že i další boj o čtvrtou pozici je ve hře. Hráči si jsou dobře vědomi toho, že každý bod má v této finální fázi sezony obrovskou cenu a nechtějí o to přijít. Z toho pak pramení i částečná svázanost."

FC Trinity Zlín- SK Sigma Olomouc 0:1 (0:1)

Branky: 18. Chvátal.

Rozhodčí: Berka – Vlček, Hádek – Orel. ŽK: Didiba - Sláma. Diváci: 2257.

Zlín: Rakovan – Cedidla, Simerský, Hlinka, Bartošák (46. Fantiš) – Vukadinovič (63. Kovinič), Didiba (82. Reiter), Hrubý, Čanturišvili – Balaj (63. Dramé), Kozák (46. Slončík). Trenér: Pavel Vrba.

Sigma: Macík – Chvátal, Pokorný, Beneš, Sláma (83. Greššák) – Zorvan (71. Zmrzlý), Breite (71. Zifčák), Ventúra, Pospíšil, Navrátil (83. Vodháněl) – Chytil. Trenér: Václav Jílek.

Zdroj: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty