Krásné fotografie? Ne, přesné a realistické olejomalby talentované Milady Lenfeldové

Tradice realistické výtvarné tvorby v Olomouci má i v jednadvacátém století důstojné pokračovatele. Tedy pokračovatelku. Milada Lenfeldová, členka Unie olomouckých výtvarníků, nyní představuje plátna s mimořádně věrným zachycením pohybu a konkrétního okamžiku.

Detail jednoho z obrazů Milady Lenfeldové

"Jsem realistická malířka, která se zaměřuje na detail a přesnost. ... Fascinuje mě lidská podoba a snaha zachytit emoce a individualitu každého jedince," říká o své tvorbě Milada Lenfeldová. Jak sama vysvětluje, s olejomalbou se seznámila před deseti lety a od té doby je touto klasickou výtvarnou technikou fascinována. "Zamilovala jsem se do realistické malby. Je pro mě důležitá příprava plátna od vlastního napnutí přes našepsování a imprimituru."

Nové obrazy, pohybující se tématicky mezi jevištěm divadla či baletu a plenérovýni lokacemi, zaujmou dynamikou a mimořádně věrným zachycením pohybu. Na aktuální výstavě uvidíte díla, která současně dokazují, že předchozí zkušenost výtvarníka s kopírováním starých mistrů se posléze dá výborně zúročit i při jeho vlastní volné tvorbě. Perfektní technické zvládnutí v kombinaci s vnímavostí a postřehem autorky a schopností zachytit jedinečnost okamžiku dodává obrazům Milady Lenfeldové až magickou realističnost. 

Výstavu můžete vidět v salonu Iris olomouckého hotelu Flora až do 20. září. Dnes, tedy ve středu 19. července, se tady v 18 hodin koná vernisáž

Olomoucká výtvarnice Milada Lenfeldová

Obraz Milady Lenfeldové

Obraz Milady Lenfeldové

Obraz Milady Lenfeldové

Obraz Milady Lenfeldové

Obraz Milady Lenfeldové

Foto: Vladimír Janek

Foto: Vladimír Janek

Foto: Vladimír Janek

Foto: Vladimír Janek



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty