Novodobá premiéra barokního oratoria v podání amerického ansámblu zakončí festival Baroko 2023

Oblíbený hudební festival Baroko se dostal do svého finále. V neděli 23. července představí v Olomouci novodobou premiéru oratoria Ztracená ovce a tím festival skončí.

Baroko 2023 | Foto: Rej.cz

Premiéra se koná v neděli 23. července v 19:30 ve Vlastivědném muzeu v Olomouci. Jedná se o dílo kantora z Rožďalovic Daniela Aloise Františka Milčinského s názvem Ztracená ovce. Oratorium olomouckému publiku přednese Barokní ansámbl University of North Texas a Paul Leenhouts. Vstupné je 200 korun. 

Festival BAROKO vznikl v roce 1998 a je od počátku zaměřen na interpretaci hudby 17. a 18. století s použitím dobových nástrojů. Dramaturgie klade důraz na uvádění novodobých premiér barokních a klasicistních skladeb vzniklých v Čechách a na Moravě, nebo s úzkou vazbou na domácí mecenáše či unikátní hudebniny z regionálních sbírek. Od roku 2001 byl festival obohacen také o scénické provozování oper, které vznikaly jako „volné rekonstrukce“ ztracených děl na původní barokní libreta. Festival tak v průběhu let inicioval vznik řady divácky mimořádně úspěšných soudobých děl (Coronide, Epibateron, Endymio, Yta innocens, Torso, Lacrimae Alexandri Magni, Saeculum coronatum, L´Arianna, Piramo e Tisbe ad.). Pro tyto inscenace byla vyrobena speciální rozebíratelná divadelní scéna Theatrum Schrattenbach, která vychází z poetiky barokní telariové scénografie.

Podrobnosti o festivalu a jeho programu i a předprodeji vstupenek na www.festivalbaroko.cz





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty