Na dálnici Olomouc Ostrava budou opravovat mosty. Přinese to i omezení pro řidiče

Ředitelství silnic a dálnic ČR v neděli 30. července zahájí plánovanou opravu mostů na dálnici D1. Opravy mostních konstrukcí v katastru Bělotína a Kujavy se uskuteční po polovinách – první polovinu D1 opraví do konce října, zbylé části ŘSD dokončí příští rok po přestávce určené bezproblémové zimní údržbě. Většinu času oprav povede veškerý provoz v režimu jízdních pruhů 2+2, zúžení do režimu 1+1 nastane jen v nejnutnějších případech.

Foto: ŘSD ČR

U Bělotína ŘSD počítá s odstraněním stávajících vozovkových a izolačních vrstev před plošnou sanací mostovky. Nahrazen bude mostní svršek a údržbou projdou mostní závěry včetně zábradlí a protihlukových stěn. Kromě nových vrstev asfaltu je naplánované čištění a vyspravení odvodňovacích zařízení současně s výměnou svodidel.

Most nad obcí Kujavy čeká podobný postup čili výměna mostního svršku a plošné sanace horního povrchu mostovky. Mostní závěry, protihlukové stěny a odvodňovací žlaby zůstanou zachovány, ovšem nevyhnou se čištění a odborným revizím. Před dokončením náročné akce proběhne zpevnění podloží, položení nového asfaltu a také doplnění svodidel.

Do veřejného výběrového řízení se přihlásilo sedm uchazečů. Po vyhodnocení nabídkové ceny a délky navrženého harmonogramu se zhotovitelem stalo sdružení firem Firesta-Fišer, rekonstrukce, stavby a Hroší stavby Morava. Smluvní cena opravy dosahuje cca 117,9 milionu Kč bez DPH.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty