Charitativní Gulášobraní a Javoříčko zvou na sedmero gulášů i kapely. Zisk pomůže malé Sofince

Nejméně sedm druhů kotlíkových gulášů provoní v sobotu 26. srpna přírodní areál Nové Javoříčko. Vařit se bude přímo na místě, dle tradičních i originálních receptur, a každý, kdo si zakoupí porci, přispěje na pomoc handicapované Sofince. O atmosféru se postarají kapely Střemkoš, Zavíráme! a Swetřík. Bude i tombola, skákací hrad a další program.

Výtěžek Gulášobraní pomůže malé Sofince

Charitativní Gulášobraní zve opět po roce do Javoříčka, místa s pohnutou historií, v blízkosti Javoříčských jeskyní, na tradiční kotlíkové pochoutky a den plný zábavy. Ohně pod kotlíky vzplanou už v 9 hodin.

Který z gulášů bude nejchutnější a který se stane největším překvapením? To zjistíte od 12 hodin, kdy bude spuštěn jejich prodej a zároveň začne koncert trojice kapel. Na pódiu se postupně vystřídají folkrockový Střemkoš, Zavíráme! a naivně punkový Swetřík. Všechny kapely zahrají bez nároku na honorář ve prospěch Nadace Malý Noe a malé Sofinky.

Pro všechny, kdo milují překvapení a chtějí podpořit charitativní cíl akce, je také připravena dražba hodnotných cen a bohatá tombola. Každý, kdo si koupí los, pomůže a vyhraje! O zábavu se postará také maskot areálu Igor.

„Výnos z loňského ročníku Gulášobraní umožnil nákup chodítka pro Kačenku a financování rehabilitací pro malého Káju. Bohužel zdravotní pojišťovny tuto pomoc nehradí. Pro obě děti jsme potřebovali získat celkem 65.260 korun, což se díky tombole, aukci, prodeji guláše a třem dalším darům podařilo!“ říká Jaroslav Strejček, předseda správní rady Nadace Malý Noe.

Letos celkový výnos z akce podpoří malou Sofinku, která potřebuje celodenní péči, nechodí, nemluví a je odkázána především na svou maminku. „Veškeré vybrané peníze předáme Sofince a její mamince, která je sama handicapovaná, na pořízení aktivního vozíku. Pomohou jim zvládat nelehkou životní situaci a Sofince umožní poznávat okolní svět,“ dodává Strejček.

Program

  • 9:00 – zahájení, vzplanou ohně pod kotlíky a začíná vaření.
  • Volná zábava, skákací hrad, občerstvení.
  • Cca od 12:00 – začíná prodej nejméně sedmi druhů gulášů a koncerty tří kapel.

Lístky do tomboly lze zakoupit v průběhu celého dne.

„Připravenou máme také mokrou variantu, ale věříme, že nás počasí podpoří a užijeme si skvělou atmosféru. Pozvěte přátele nebo vezměte své rodiny na den plný zábavy, který si užijete za symbolickou cenu, ochutnáte gulášové speciality, nahlédnete do historie Javoříčka i okolních jeskyní, a ještě pomůžete dobré věci,“ dodává za pořadatele Martin Vyhlídal.

Akce probíhá za podpory spolku Nové Javoříčko, Rádia Haná a olomouckého business klubu My Networking Club, jehož členové se podílí na programu a chybět nebudou ani u kotlíků.

Událost na Facebooku: https://fb.me/e/4iDOCjoyI




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty