U výstaviště se odehrála tragická nehoda. Tramvaje musely mít výluku

K dopravní nehodě s tragickými následky došlo dnes po 14. hodině u Výstaviště Flora v Olomouci. Při nehodě zahynul člověk. Kvůli nehodě byl na více než dvě hodiny odkloněn provoz MHD.

Foto: R. Kašpar

U dopravní nehody zasahovala zdravotnická záchranka, policie i hasiči. Policie případ vyšetřuje. Podle prvních informací došlo u Flory ke střetu chodkyně s tramvají.

"Dle prvotních informací 87letá seniorka vystupovala z 2. vozu tramvaje a přitom ji zachytily dveře za dolní končetinu. Tramvaj se vzápětí rozjela, žena upadla a došlo ke kontaktu s tramvají, která ji bohužel usmrtila. U řidiče tramvaje byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Ve věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Šetřením okolností této tragické události se v současnosti zabýváme a prověřování bude probíhat i v následujících dnech," uvedla policejní mluvčí Milena Zajícová.

Od 14:24 do 16:32 musel dopravní podnik odklonit provoz tramvajových linek č. 1, 4 a 6 mezi zastávkami Okresní soud - Nová Ulice - Okresní soud. Linky číslo 1 se otáčely ve vozovně, linky číslo 4 a 6 zajížděly do Neředína. Náhradní autobusová doprava X jezdila z Náměstí Hrdinů přes Svornosti na Novou Ulici bez obsluhy zastávek Okresní soud, Výstaviště Flora, Wolkerova.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty