Pevnost poznání obsadí vetřelci z vesmíru a duchové

Chemické pokusy, stezka odvahy, detektivní pátrání a další zábavné hry pro celou rodinu připravilo na pátek a sobotu 27. a 28. října science centrum Pevnost poznání v Olomouci. Ve speciálně vyzdobených expozicích potkají návštěvníci vetřelce z vesmíru, duchy nebo strašidla. Výjimečně bude oba dny otevřeno až do 22 hodin.

V Pevnosti poznání se budou o víkendu skvěle bavit děti i dospěláci. Foto: ppol

Po setmění se mohou návštěvníci vydat na stezku plnou nečekaných výzev, nástrah a překvapení. „A kdo se nebude bát, může směle pokračovat ke stanovišti nazvaném Zkouška odvahy. Ve speciálních sklenicích se tam ukrývá překvapení, které bude potřeba odhalit s notnou dávkou sebezapření,“ říká mluvčí science centra Martina Vysloužilová. 

Novinkou v programu bude speciální vystoupení nazvané Mimozemský standup

„Připravili jsme interaktivní přednášku mimozemského experta na lidské dějiny, který posluchače provede těmi nejzajímavějšími aspekty pozemské existence. Součástí bude představení jeho posledního dokumentu, kde neotřelým pohledem prezentuje svá zjištění o tvorech, kteří si říkají lidé”, doplnil lektor Tomáš Arnold. Patnáctiminutové vystoupení začne v 17 hodin a bude se konat každou hodinu. V době, kdy v malém sále nebude mimozemský standup, si mohou návštěvníci vyzkoušet jakou barvu má jejich hlas. A to díky mikrofonu a speciální projekci na stěnu místnosti.

Vědecké dílny zase ukáží, jak se na svět lidí dívají mimozemšťané a co objevili při pátrání na planetě Zemi. Návštěvníci, kteří rádi tvoří a poznávají netradiční umělecké postupy, si budou moci vyrobit vetřelčí vejce (šumivé tablety do koupele), které budou uvnitř ukrývat překvapení. Kreativní dílna a laboratoř budou otevřené oba dny od 10.30 do 22.00. Aktivity doplní i zajímavá výstava, která zachycuje jedinečné okamžiky z výletu mimozemšťanů, kteří v minulosti navštívili Pevnost poznání.

Návštěvníci v kostýmu si domů odnesou malý dárek

“Celý den se pak malí i velcí mohou pobavit tím, že se pokusí osvobodit ducha ze světa mrtvých a vypátrat, kdo byl jeho vrahem. V expozicích budou nejrůznější indicie, které jim pomohou v pátrání. A kdo přijde v kostýmu, odnese si domů malou odměnu,” láká na program mluvčí Pevnosti poznání. Více o programu na www.pevnostpoznani.cz

Centrum popularizace Pevnost poznání Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci sídlí v unikátně zrekonstruované, památkově chráněné budově velkého dělostřeleckého skladu z roku 1857. Prostřednictvím expozic, dílen, laboratoře a digitálního planetária zde zaměstnanci a studenti univerzity zábavnou a hravou formou přibližují dětem i dospělým vědecké poznatky i historická fakta.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty