Starý dům se zřítil přímo do ulice! Na chodníku ani v objektu naštěstí zrovna nikdo nebyl

Žádná demoliční četa, žádné stavební stroje, žádný vnější vliv... a přesto se do ulice v Tištíně zřítil v pátek odpoledne jeden z domů. Jednalo se o dům určený k demolici, který byl zřejmě špatně zajištěn. Po pádu stěn se zřítila část zdiva do komunikace a byly ohroženy přímo sousedící rodinné domy.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Na místo vyrazily ihned profesionální a dobrovolné hasičské jednotky. V objektu se naštěstí v době zřícení stavby nikdo nenacházel, hasiči ale museli samozřejmě dům prohledat. Průzkum tuto informaci potvrdil. Zbytky budovy byly nestabilní, hasiči na místě museli zajistit okolí zříceniny i sousední nepoškozené domy. I proto na místo dorazila speciální technika pro stabilizaci objektů.

Kvůli náročnému odstraňování sutin a potřebě speciální těžké techniky si velitel zásahu rovněž povolal mezikrajovou pomoc záchranného útvaru z Hlučína. Později odpoledne na místo dorazil také statik, zahájil kontrolu a konzultaci s velitelem zásahu, podle zjištěných informací pak stanovil následující bezpečnostní postup a opatření. 

Odborníci budou muset stanovit, zda a jakou míru viny nese na situaci majitel objektu.  

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty