Kamion odbočil a srazil chodkyni. Záchranka ji musela transportovat vrtulníkem do nemocnice

K velmi vážné dopravní nehodě došlo v pátek v Javorníku. Kamion tam srazil ženu, která pak musela být s vážnými zraněními letecky transportována do olomoucké fakultní nemocnice.

Foto: Policie ČR

V pátek 15. prosince okolo půl jedenácté dopoledne vyjížděli policisté k dopravní nehodě do Javorníku. Podle prvotních informací se střetl nákladní vůz, odbočující z Polské ulice na náměstí Svobody, se sedmašedesátiletou chodkyní, která šla od Polské směrem k Puškinově ulici. Při nehodě utrpěla žena zranění, se kterým ji zdravotníci museli letecky transportovat do olomoucké fakultní nemocnice.

Osmadvacetiletý řidič se podrobil orientačnímu testu na drogy, s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin a opiáty. Alkohol za volantem u něj vyloučila provedená dechová zkouška. Okolnostmi dopravní nehody i mírou jejího zavinění se policisté nadále zabývají. 

Tři promile v krvi už odpoledne

Další případ z oblasti dopravního zpravodajství, který stojí za povšimnutí, se odehrál o den později v Uničově. V sobotu 16. prosince krátce před 15. hodinou kontrolovali policisté v ulici Jiřího z Poděbrad řidiče osobního vozu Škoda Octavia. Jednačtyřicetiletý šofér se mimo jiné podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty okolo 3 promile.

Následujícího dne mu policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty