V Olomouci vznikne první základní škola pro děti s autismem. Postará se i o předškoláky

Děti s poruchou autistického spektra mohou od letošního září navštěvovat speciální základní školu, úplně první v kraji. Speciální základní škola sídlící ve Šternberku na adrese Olomoucká 76 vytvořila odloučené pracoviště v Olomouci na Bělidlech v ulici Táboritů. Na vybavení a úpravu vnitřních prostor školy přispěl kraj částkou tři milióny korun.

Ilustrační foto: Mimzy from Pixabay.com

„Otevření specializovaných tříd pro žáky s autismem řeší dlouhodobý nárůst počtu dětí s touto poruchou a problém s jejich umisťováním do základních a speciálních škol v Olomouci. Škola cílí na žáky s těžkou formou autismu, kteří nemohou být vzdělávání v rámci inkluze na základních školách,“ popsal krajský radní pro oblast školství Aleš Jakubec.

Kromě tříd základní školy se bude otevírat i přípravný stupeň pro předškolní děti, které v daném školním roce dosáhnout pěti let.

Nové specializované třídy budou přizpůsobeny individuálním vzdělávacím potřebám a schopnostem každého žáka. „V nové škole dostanou děti nejen kvalitní vzdělání, ale zároveň se budou moci rozvíjet i sociálně, a to v příjemném a bezpečném prostředí,“ dodal náměstek hejtmana pro sociální oblast Ivo Slavotínek.

Informativní schůzka pro rodiče dětí, které do školy chtějí nastoupit, se bude konat ve čtvrtek 21. března od 15 hodin v SPC Olomouc (17. listopadu 43, Olomouc). Více informací naleznete ZDE.

Foto: Google Maps



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty