V Olomouci přibyly další květiny. Po záhonech a pyramidách vznikl i úplně nový Green Point!

V centru Olomouce je letos víc květin než kdy jindy v předešlých desetiletích. Nejprve se objevily geometrické záhjony na prostranství mezi radnicí a Moravským divadlem, poté přibyly tradiční závěsné květináče na sloupech a květinové pyramidy a teď i Green Point neboli speciální posezení mezi květoucími nádobami.

Nový Green Point u radnice / Zdroj: FB Markéty Záleské

Kvetoucí centrum města je dílem odboru cestovního ruchu, kultury a sportu a náměstkyně primátora Markéty Záleské. Právě ta prosazuje dlouhodobě co největší využití květin v letní sezóně. 

"Další kvĕtiny v centru, Green Point u radnice pod slunečními hodinami. Nové místo k oddechu a zastavení. Mezi kvĕty i k posezení. Pohoda, nejen od příštího týdne u Trojice v rámci letního hudebního festivalu, ale teď taky u radnice. Olomouc, mĕsto kvĕtin. O realizaci se postarala Flora Olomouc," napsala náměstkyně Markéta Záleská. 

Během prázdnin přibude ještě další výzdoba, a to v Arionově kašně. Ta zkrášlovala město už vloni a sklízela velkou pochvalu. Doufejme, že se floristům povede i tentokrát. 

Nový Green Point u radnice / Zdroj: FB Markéty Záleské

Nový Green Point u radnice / Zdroj: FB Markéty Záleské

Květinové pyramidy u radnice / Zdroj: olomouc.eu




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty