Víno, jídlo, koncerty, rap i legendární Ventolin... Po tři dny se bude v centru pořád něco dít

Od čtvrtka do soboty nabídne Olomoučanům iniciativa Univerzity Palackého Zaparkuj hned několik možností, jak se kulturně vybít. Ve čtvrtek a pátek se na parkánu Konviktu uskuteční minifestival Re:Fresh UP, který do Olomouce přiveze kapely The Shookies a Pablo‘s nebo DJ‘s Ventolina a Myslivce. A komu by to bylo málo, po celý pátek a sobotu bude vůbec poprvé v Bezručových sadech probíhat Letní festival vína v parku.

Foto: Vojtěch Duda

Vinný Bezruč a Starci na chmelu

Za ním společně se Zaparkuj stojí Olomoucká vinná společnost pořádající tradiční vinné slavnosti. „Věřím, že dvoudenní festival dobrého jídla, pití a kultury v netradičním prostředí jednoho z nejmalebnějších olomouckých parků si získá každého a z programu si vybere každý,“ zve Jana Šubová z Olomoucké vinné společnosti.

O doprovodný program zahrnující nejen koncerty, ale i filmové projekce a další aktivity se postará olomoucká univerzita. „V pátek přivezeme do Olomouce hned čtyři písničkáře – Davida Bartoše, Vadima Windyho, Reného Planku a Štěpána Laudu. Ty v sobotu doplní hudebníci z divadelního spolku Nabalkoně a známý brněnský hudebník Pavel Čadek. Večery pak budou patřit open air projekcím snímků Postřižiny a Starci na chmelu,“ dodává event manager univerzity Ondřej Martínek.

Další doprovodné aktivity nabídnou Chaoscompany.art s výtvarnou dílnou pro děti nebo Slackline Olomouc. Páteční program začíná ve 14 hodin, v sobotu pak ještě o tři hodiny dříve.

Re:Fresh UP přiveze šapitó plné kultury

Za kulturními zážitky nicméně mohou zájemci vyrazit už ve čtvrtek na parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého (Konviktu), kde v 17 hodin startuje minifestival Re:Fresh UP. Během dvou dní se o hudbu postarají brněnští The Shookies nebo projekt Pablo‘s, který spojuje rap a energickou hudební show v podání živých nástrojů a samplů. Ty doplní legendární duo Ventolin (DJ set) a DJ Myslivec (Midi Lidi).

„Fanoušky literatury pak potěší autorské čtení Terezy Šustkové a Kláry Goldstein a dojde i na další Hospodský kvíz UP na téma Dovolená a cestování, přičemž naposledy se jeho open air verze zúčastnily skoro dvě stovky soutěžících,“ zve Martínek.

Více informací najdete na www.zaparkuj.upol.cz nebo www.facebook.com/zaparkuj

Město láká k radnici na Pohodu u Trojice

Už třetí prázdninový víkend zpestří nabídku kulturního vyžití i město svým multižánrovým festivalem Letní pohoda u Trojice

V pátek 23. července zahrají v 19:00 zkušení olomoučtí Blues Power a od 20:30 se představí skvělá zpěvačka a herečka Natálie Tichánková & 4Good. V sobotu 24. července je pak program pop-rockový, když v 19:00 vystoupí výborný kytarista Radim Černý & The Retrievers a od 20:30 se představí publiku indie-pop-rocková kapela NEBE (na snímku vpravo - foto: Skupinanebe).


.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty