Historická Hrnčířská ulice je opravená, v Jilemnického ulici mají úplně nový chodník

Město právě dokončilo stavbu chodníků ve dvou ulicích. Jeden úplně nový chodník je v ulici Jilemnického, druhý opravený v centru města v Hrnčířské ulici. V případě historické komunikace byla opět použita původní dlažba. Ulice teď vypadá podstatně lépe.

Opravená dlažba v Hrnčířské ulici / Foto: olomouc.eu

Nový chodník o délce zhruba 100 metrů a šířce dva metry vede v Jilemnického ulici podél frekventované silnice III. třídy. Chodník nyní zajišťuje bezpečnou cestu pohybu zejména dětí do zdejšího sportovního areálu. Komunikace je vytvořena z betonové dlažby 40/40 centimetrů. Součástí této akce byla i oprava silnice III. třídy, financovaná ze zdrojů Správy silnic Olomouckého kraje. Náklady na stavbu nového chodníku dosáhly výše 880 tisíc korun.

V ulici Jilemnického mohou teď děti cestou na sportoviště využívat nový chodník. / Foto: olomouc.eu

„Před týdnem město dokončilo také velkou rekonstrukci komunikace v Hrnčířské ulici. V rámci opravy byly původní žulové kostky rozebrány, očištěny a vráceny zpět do dlažby,“ uvedl investiční náměstek primátora Martin Major. Po doplnění nových podkladních vrstev byly staré žulové kostky v Hrnčířské ulici vráceny zpět se zachováním kladecího schématu kroužkové vazby. Dále byly doplněny nové uliční vpusti pro zajištění účinného odvedení srážkových vod z komunikace.

Souběžně s opravou dlážděné komunikace proběhla také modernizace kabelového vedení společnosti CETIN a.s. Celkové náklady na opravu této komunikace byly 2,32 milionů korun.

Opravená dlažba v Hrnčířské ulici / Foto: olomouc.eu



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty