Tajemství, záhady, šifry. Město poznání je nová městská hra pro rodiny i party

Městskou badatelskou hru spouští interaktivní muzeum vědy Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouc. Hra s názvem Město poznání je plná tajemství, záhad, šifer i důmyslných úkolů. Hráče zavede na zajímavá místa ve městě a seznámí je také s některými klíčovými událostmi z české historie.

Město poznání obsahuje tajemství, šifry a záhady / Foto: Martina Vysloužilová

Originální hra je určena pro rodiny s dětmi, party kamarádů i pro ty, kteří si ji chtějí vyzkoušet sami na vlastní pěst. Začíná v Pevnosti poznání, kde soutěžící dostanou batůžek s prvními indiciemi, které je provedou centrem Olomouce. Podívají se například do kostela, kavárny nebo parku.

„Badatelé půjdou po stopách smyšleného vědce Artura, který svými vynálezy usnadnil život spoustě lidí. Protože se ale bál, že by se jeho plánky a nákresy dostaly do nesprávných rukou, ukryl je na konci života na bezpečné místo. A vymyslel sérii úkolů, bez jejichž splnění se k materiálům nikdo nedostane. V našem příběhu hraje ještě důležitou roli jeho pravnuk Erik, ale víc nechci prozrazovat,“ řekl autor hry Ondřej Biemann, který je absolventem geoinformatiky a geografie na Přírodovědecké fakultě UP a zároveň působí jako lektor a průvodce v Pevnosti poznání.

„Koncept městských her se mi líbí, a proto jsem zkusil vymyslet vlastní verzi v mé oblíbené Olomouci. Inspirací mi byla soutěž Amazing Race a fenomén geocaching. Mým cílem bylo vytvořit badatelskou hru, při níž si návštěvníci vyzkouší své znalosti, dovednosti, logické myšlení i prostorovou orientaci,“ doplnil Ondřej Biemann (na snímku).

Hra startuje 18. srpna a první čtyři dny bude v rámci zkušebního provozu k dispozici zdarma. Zájemci si mohou termíny rezervovat telefonicky nebo osobně v pevnostní pokladně. Více o pravidlech na www.pevnostpoznani.cz



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty