Řidič dodávky narazil do mobilní výstražné tabule. Na místě podlehl svým zraněním

Včera jsme informovali o vážné dopravní nehodě s tragickými následky. Policie dnes uvolnila podrobnější zprávy o tom, jak k nehodě na dálnici došlo. Mladý muž, který řídil dodávku, přehlédnul mobilní uzavírkovou tabuli, kterou silničáři používají při údržbě dálnice. Narazil do ní a na místě zahynul.

Náraz do mobilní výstražné tabule byl řidiči osudný. / Foto: Policie ČR

Nehoda se odehrála ve středu 25. srpna po půl čtvrté odpoledne na 311. kilometru dálnice D1 u Bělotína ve směru z Olomouce na Ostravu.

Podle dosavadního šetření řídil 28letý řidič dodávku Renault Master v levém jízdním pruhu a z dosud nezjištěných příčin narazil do pojízdné uzavírkové tabule, připojené k stojícímu nákladnímu vozidlu. Dodávka byla po nárazu odmrštěna ostře vpravo přes celou šíři tříproudé dálnice. Řidič ve vozidle cestoval sám a při nehodě utrpěl smrtelné zranění.

Policisté odhadli hmotnou škodu na 2,5 milionu korun. Místo dopravní nehody bylo uzavřeno a veškerá doprava na Ostravu byla odkloněna na 308. kilometru přes EXIT Hranice na silnici I/47 na Bělotín. Znovuobnoven byl provoz na dálnici před půl devátou večer.

Veškeré okolnosti, příčiny a souvislosti dopravní nehody jsou nadále v šetření.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty