Opraveno! Neředínská ulice teď bude mnohem lepší pro řidiče i pro chodce

Konec výmolům, nerovnostem a prasklinám. Město dokončilo opravu části místní komunikace v ulici Neředínská. Nová je taky část chodníku a přibyl i ostrůvek zeleně, ještě budou vysazeny keře. Na opravenou vozovku v této ulici naváže nová křižovatka na hlavní neředínské třídě, která bude hotova v listopadu.

Ještě vysadit keře a bude to hotovo. / Foto: mmol - Blanka Martinovská

Téměř sto padesát metrů silnice září novotou v úseku od křižovatky s třídou Míru po odbočení na Dělnickou ulici. „Opravená komunikace má nový asfaltový povrch a je obousměrná s šířkou jízdního pruhu tři a půl metru. Současně s tím jsme stavebně upravili i napojení této ulice, čímž vznikl nový ostrůvek zeleně, a předláždili chodník po levé straně ulice,“ popsal dokončenou opravu náměstek primátora pro dopravu a investice Martin Major.

Na opravenou vozovku naváže budovaná nová křižovatka / Foto: Blanka Martinovská

Ostrůvek, který vznikl zaslepením původního odbočujícího ramene silnice v Neředínské ulici, zkrášlí zanedlouho vysazená zeleň. „Zahradníci se tady chystají na podzimní výsadbu keřů,“ doplnil náměstek Major. Celkové náklady na opravu komunikace i související stavební práce přišly na bezmála čtyři miliony korun.

Opravená část silnice v Neředínské ulici navazuje na stále ještě probíhající stavbu a úpravy křižovatky třída Míru – Neředínská. Ta má být u konce letos v listopadu.

Na opravenou vozovku naváže budovaná nová křižovatka / Foto: Blanka Martinovská



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty