To tu ještě nebylo! Základní škola bude provozovat hospodu

Základní škola v Dolních Studénkách na Šumpersku, respektive její komunitní spolek, převezme provoz obecní hospody, která zkrachovala v souvislosti s ekonomickými dopady covidu-19. V objektu se nebude točit jen pivo, ale také vařit obědy pro žáky. Výtěžek z provozu hospody má sloužit na podporu vzdělávání v obci.

Základka v Dolních Studénkách má začít provozovat místní hospodu od léta. Ředitel školy Jakub Dolníček věří, že výtěžek z provozu pomůže vzdělávacím aktivitám v obci. Foto: Rej.cz

„Hospoda patří ke každé vesnici, podobně jako obecní úřad, škola, pošta, kostel a obchod. Proto jsme se rozhodli provoz restaurace obnovit,“ uvedl Radim Sršen, starosta Dolních Studének. 

Hospodu chce škola zprovoznit v průběhu letošního léta. Zatím bude fungovat v nájemních prostorách, časem by obec mohla restauraci odkoupit. S vařením obědů pro děti se začne v září. Teď Dolnostudénští vozí obědy ze sousedního Šumperka, vlastní přípravou obědů v místní restauraci tak základka ušetří nemalé peníze.  

5 korun z každého piva na aktivity dětí

„Navíc počítáme s tím, že výtěžek z provozu hospody půjde na vzdělávací a volnočasové aktivity v obci. Třeba z každého prodaného piva by to mohlo být pět korun. Už teď dětem přispíváme například na školu v přírodě nebo na lyžák. Pokud by se hospoda rozjela, mohli bychom přispívat víc,“ věří Jakub Dolníček, ředitel základní školy v Dolních Studénkách.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty