Studenti z UP Olomouc chystají velkou demonstraci proti válce na Ukrajině

Velkou demonstraci proti válečnému taženi Ruska proti Ukrajině chystají olomoučtí studenti. Na akci se budou podílet také ukrajinští posluchači UP Olomouc. V pondělí se odehraje na univerzitě také velká odborná debata o ruské agresi z pohledu mezinárodního práva. Tu můžete sledovat online.

Foto: Rej.cz

Studenti Univerzity Palackého Olomouc zvou veřejnost na na studentské shromáždění, které se uskuteční toto pondělí od 15:00 na nádvoří olomoucké Zbrojnice. Cílem shromáždění je vyjádření solidarity Ukrajině a vymezení se proti politice ruského vůdce Putina. Na akci promluví rektor, děkan Filozofické fakulty UP, někteří politologové, historici, ale i samotní ukrajinští studenti. Zatím podle organizátorů svou účast přislíbila téměř tisícovka studentů.

"Budeme rádi, když také dorazíte. Lidé si jistě zaslouží vědět, že studenti UPOL nemlčí a budou hlasitě vyjadřovat svůj nesouhlas s válkou na Ukrajině. Budeme rádi, když díky Vám budeme slyšet i mediálně," vzkazují pořadatelé demonstrace.

V pondělí dpoledne se odehraje také kulatý stůl s odborníky na mezinárodní právo a politiology. Diskutovat budou o postupu Ruska  právě z pohledu mezinárodního práva. Diskuzi, kterou pořádá Právnická fakulta UP a Centre for International Humanitarian and Operational Law (CIHOL) lze sledovat v pondělí od 10 hodin online zde https://youtu.be/YFHO_TxWEKs

 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty