Slavní Olomoučané v Pánu. Známý průvodce chystá speciální prohlídku hřbitova

Na velikonoční prohlídku ústředního olomouckého hřbitova v Neředíně zve zkušený průvodce Tomáš Kryl. Prohlídka má název Slavní Olomoučané v Pánu a je tedy zaměřená na vyprávění o slavných olomouckých osobnostech, které zde našly místo posledního odpočinku.

Hrobka rodiny Primavesi | Foto: Muzeum umění Olomouc

Olomoučtí významní podnikatelé, umělci, mecenáši, politici, herci, národní buditelé, vysocí církevní hodnostáři, jména jako Josef Ander, Václav Vejdovský, Romuald Promberger, Jaroslav Dejmal, Otto Primavesi, Josef Mikšovský, Saul Heikorn, Zdeněk Fierlinger, Rudolf Smahel a další, ti všichni jsou spojeni také se hřbitovem v Neředíně. Při komentované prohlídce této rozlehlé nekropole si můžete oživit vzpomínky na velká jména, jejichž odkaz je v mnoha ohledech stále s námi. Průvodce Tomáš Kryl navíc nabízí jejich životní příběhy v širších souvislostech.

Prohlídka se koná na Velikonoční pondělí 18. dubna 2022 ve 14 hodin, sraz účastníků je u hlavní historické brány ústředního hřbitova (příchod od tramvajové zastávky Hřbitovy). Vstup je volný, předem je ale nutná rezervace na hrbitovy@hrbitovyolomouc.cz nebo na tel.: 585 413 703. Prohlídka se uskuteční za každého počasí pro maximálně 30 osob.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty