Policie hledá svědkyni vážného trestného činu. Prosí ženu ze záznamu, aby se jim ozvala

Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje prověřují trestný čin proti měně a platebním prostředkům. S jeho objasněním by jim mohla významně pomoci důležitá svědkyně, kterou ve čtvrtek 4. listopadu 2021 po poledni zachytily kamery v Šumperku na Hlavní třídě. Policie žádá, aby se jim přihlásila.

Svědkyně závažného trestného činu | Foto: Policie ČR

Zároveň se obracíme na veřejnost, pokud ženu poznáváte, nebo znáte její místo pobytu nebo pohybu, kontaktujte prosím linku 158. Případně se můžete spojit přímo s kriminalisty z odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství (Třída Kosmonautů 189/10, 771 36 Olomouc, tel. č.: 974 761 495).

Co znamená trestný čin proti měně a platebním prostředkům? 

Tohoto trestného činu se pachatel může dopustit alternativně dvěma možnými jednáními. Jednak zákon postihuje toho, kdo si opatří padělané nebo pozměněné peníze (nebo prvky peněz sloužící k ochraně proti jejich padělání), či toho, kdo takové peníze přechovává nebo je opatří jiné osobě. Dále zákon stíhá samotné padělání nebo pozměňování peněz s cílem je udat jako pravé, platné nebo jako peníze vyšší hodnoty.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty