Rekordní návštěvnost výstavy For Model. Během tří dnů dorazilo přes 15 tisíc lidí

Tisíce zájemců, přes sto vystavovatelů i fronty u pokladen. Velké ohlasy, spokojenost a dobrý dopjem. Dotazy na otevření více pokladen právě kvůli frontám. Takový byl For Model 2022, který na letošní březen hlásal předem velký návrat na scénu. Návrat to byl opravdu velkolepý a hlavně rekordní.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Více než 15 tisíc lidí dorazilo v rozmezí 18. až 20. března 2022 na Výstaviště Flora Olomouc na interaktivní výstavu For Model. Za celou dobu konání této akce jde z pohledu návštěvnosti o vůbec nejvyšší číslo. „Mám velkou radost, že právě letošní jubilejní 20. ročník výstavy For Model přilákal nejvíce návštěvníků v historii této akce. Podstatnou část z nich navíc tvořily rodiny s dětmi. Těší nás, že na Výstavišti Flora všichni našli mnohdy na celý den zábavu i vhodné zázemí. Navíc jsme nejmladší generaci mohli ukázat jedinečný svět modelů, techniky a nejrůznějších sbírek,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.


Za letošním úspěchem výstavy stojí také řada vystavovatelů, sběratelů i prodejců. Tentokrát jich na výstavu For Model dorazilo více než sto. „Všem, kteří se na přípravě výstavy For Model podíleli, patří velké poděkování. Jsme rádi za mnohdy dlouholetou spolupráci s našimi partnery a vystavovateli a těšíme se na její pokračování,“ vzkázala Eva Fuglíčková.

Dominantou letošní výstavy For Model byla bezmála pětimetrová plachetnice replika holandského nákladního člunu z 18. století. Vážila zhruba půl tuny, její stěžeň sahal do šestimetrové výšky. Šlo o unikát, který nemá v České republice obdobu, po zásluze se těšil velké pozornosti návštěvníků.

Ti v pavilonu A, v pavilonu E a také v jejich okolí mohli od pátku 18. do neděle 20. března obdivovat funkční modely letadel, tanků, ponorek, lodí, aut, stavebních strojů, zahradní i modulové železnice. Své místo měla na akci také robotika, drony, nejrůznější sbírky či loutky vyrobené v 3D tiskárně. Občerstvit se lidé mohli také v gastrozónách anebo kinokavárně s klasickou filmovou projekcí.

Otevření dalších pokladen? Prioritou je bezpečnost i komfort návštěvníků

Nebývale vysoký zájem o výstavu s sebou přinesl i vytváření front před pavilonem A. Pořadatelé situaci s návštěvníky na místě řešili, zvali je do pavilonu E k další pokladně a vše jim vysvětlovali. Někteří z návštěvníků se ptali na otevření dalších pokladen v pavilonu A, z bezpečnostního hlediska to však nebylo možné.

„Pavilon A, jenž byl středobodem výstavy, má pevně danou kapacitu. Pokud by se dovnitř v jedné vlně dostalo příliš mnoho návštěvníků, znamenalo by pro ně bezpečnostní riziko. Současně by se u jednotlivých expozic a modelů sešlo až příliš velké množství lidí. Nikdo by tak pořádně nic neviděl a výstavu si neužil. Počet aktivních pokladen byl nastaven právě tak, aby k těmto situacím nedocházelo. Pro naše návštěvníky se vždy snažíme zajistit především bezpečnost a co největší komfort,“ uvedla ředitelka výstaviště Eva Fuglíčková.

Stručně řečeno, pokud by velké množství lidí chtělo současně na hlavní část výstavy, musel by pavilon A mít výrazně větší kapacitu, jinak to možné není. Podle ohlasů veřejnosti se ale i s frontami u pokladen dá bez problémů smířit, když pak uvnitř čekají opravdu povedené atrakce a expozice.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc


Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Foto: Výstaviště Flora Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty