Jeden velký požár za druhým. Oheň ničil rodinné domy na několika místech v kraji

Tři velké požáry během asi patnácti hodin mezi nedělí a pondělím řešili profesionální i dobrovolní hasiči v Olomouckém kraji. Obzvláště hrozivý byl požár v obci Zámrsky. Škody jsou v řádu milionů korun, naštěstí tentokrát nejsou žádné oběti na životech.

Foto: HZS Olomouckého kraje

V neděli večer vypukl požár budovy v Trávníku, místní části Loštic. Zasahovaly tady čtyři hasičské jednotky. Jejich práce byla komplikována padající dřevěnou konstrukcí horní části budovy. Požár se podařilo lokalizovat do půl hodiny od příjezdu prvních jednotek. Škoda přesáhne 1 milion korun. Příčinu požáru hledá hasičský vyšetřovatel ve spolupráci s Policií ČR.

Požár v Lošticích | Foto: HZS

V pondělí dopoledne vypukl další požár v Dřevohosticích. Tentokrát hořela přístavba rodinného domu. Hasiči museli ochlazovat a chránit okolní domy v řadové zástavbě. Nasazením několika vodních proudů se krátce po zahájení zásahu podařilo zabránit výraznějšímu rozšíření požářiště ve dvorním traktu. Profesionálům z Olomouckého kraje pomáhali při náročném zásahu i kolegové ze sousedního Zlínského kraje.

Požár v Zámrskách | Foto: HZS

Sedm jednotek likvidovalo jen o pár hodin později rozsáhlý požár několika na sobě přilehlých objektů v obci Zámrsky na Hranicku. Plocha požáru byla odhadována až na 15 x 40 metrů. Jedná se o obytnou i hospodářskou část, požár byl pozorovatelný již z velké dálky! Hasiči ihned po dojezdu ochlazovali a ochraňovali požárem nezasažená ostatní stavení. Po poledni byl už požár lokalizován a hasiči pokračovali v postupném dohašování menších i skrytých ohnisek. Posléze museli rozebrat část dřevěných konstrukcí, požárem velmi poničených. Dle odhadů škoda přesáhne 5 milionů korun, příčinu na místě zjišťují vyšetřovatelé.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty