Jehně na Poděbradech, hrané prohlídky na hradě i na zámku či velikonoční jarmark v Olomouci?

Poděbrady, hrad Šternberk, zámek Čechy pod Kosířem a taky několik fajn míst v Olomouci. Tady všude můžete zažít v neděli speciální velikonoční program!

Velikonoce na Horním náměstí nabízí i krásné ručně zdobené kraslice | Foto: Rej.cz

Horní náměstí žije Olomouckými Velikonocemi už druhý týden! V neděli je opět na programu hudba i zábava. V 15 hodin na pódiu vedle jarmarku vystoupí soubor Cimballica. V provozu budou pro děti výtvarné a řemeslné dílničky.

Olomoucké Poděbrady lákají rovněž na Velikonoce. Zelené pivo a špenátový quiche, to jsou příležitostné speciality. Navrch pak můžete zkusit třeba trhané jehněčí koleno s jarními bramborami. Chybět nebude domácí mazanec či velikonoční nádivka. Půvabný je teď na jaře celý areál Poděbrad, stojí to za návštěvu. Otevírací doba restaurace Terasa je od 10 hodin do západu slunce.

Hrad Šternberk bude v neděli otevřen od 10 do 16 hodin. Provázet v něm budou na obou návštěvnických okruzích. Kromě toho dnes nabízí rozšířený výklad nejen o historii hradu Šternberka, ale rovněž o historii Velikonoc. Návštěvníci se dozvědí zajímavé informace týkající se nejvýznamnějších jarních svátků. Součástí prohlídky hradu je i velikonoční výstava!

Rovněž i půvabný zámek Čechy pod Kosířem zve v neděli návštěvníky na speciální program. Těšit se můžete na klasické prohlídky velikonočně vyzdobeného zámku, pátrací hru v zámeckém parku i řemeslné dílničky. Až do pondělí tady budou probíhat hrané prohlídky s velikonoční tématikou.

Zoo Olomouc nabízí prohlídku zahrady s parádní velikonoční výzdobou. Zjistíte také to, jak a proč se Velikonoce slaví a čím jsou zajímavé. Spolu s Historickým spolkem Kirri i zaměstnanci olomoucké zoo si tady mohou návštěvníci vyzkoušet některé tradice, soutěžit, tvořit, bádat hledat a dobře se bavit! Zoo Olomouc je krásná kdykoliv, o Velikonocích dvojnásob.

Na Šantovce jsou připraveny velikonoční dílničky pro děti a velikonoční Šantovské trhy pro větší návštěvníky. Na nich se opět představí místní farmáři i řemeslníci se svými originálními produkty. Na programu bude pletení pomlázek, zdobení vajíček několika různými technikami, zdobení květináčů ubrouskovou technikou, kreslení velikonočních obrázků a další aktivity. Akce se koná v přízemí, před prodejnou H&M. Dílničky jsou v neděli otevřeny od 11.00 do 17 hodin, trhy od 10.00 do 18 hodin.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty