Zdrogovaný šofér se zákazem řízení ujížděl celníkům i policii. Skončilo to bouračkou!

Celníci pronásledovali v pátek 13. května večer zdrogovaného řidiče se zákazem řízení. Nebezpečná situace skončila havárií ujíždějícího vozidla. Incident se obešel bez vážnějšího zranění. Celníci požádali během honičky o pomoc policii. V autě byli kromě řidiče další tři spolucestující!

Foto: Celní správa ČR

"Krátce po desáté hodině večer se hlídka celníků pomocí světelného zastavovacího kuželu rozhodla zastavit vozidlo s českou imatrikulací. Řidič daného vozidla ovšem nerespektoval pokyn k zastavení, ohrozil přítomné celníky a začal ujíždět. Celníci tedy okamžitě zahájili pronásledování podezřelého vozidla, kontaktovali operační středisko a rovněž požádali o součinnost Policii ČR," uvedl mluvčí Celní správy ČR David Kubenz. Vůz Mitsubishi Space Star uháněl po silnici I. třídy č. 11 směrem na Šumperk. Projel Bludovem a pokračoval dál přes Bludoveček směrem na Šumperk. Policie následně do akce byly nasadila všechny dostupné hlídky. 
"Když si řidič všiml, že proti němu od Šumperka přijíždí policejní vůz se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením, strhl řízení, aby ho objel, ale manévr nezvládl. Jeho auto nejprve narazilo do dřevěného oplocení obory, poté do již stojícího policejního vozu a nakonec skončilo mimo komunikaci," uvedla Marie Šafářová, mluvčí Policie ČR.

Foto: Celní správa ČR

Alkohol policisté u 31letého řidiče vyloučili dechovou zkouškou. Pozitivní však byl výsledek orientačního testu na omamné a psychotropní látky, a to na amfetamin/metamfetamin. Lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu se řidič odmítl podrobit. Při havárii byla zraněna jedna spolucestující. Zdravotnická záchranná služba ji po ošetření na místě převezla na další vyšetření do šumperské nemocnice. Řidič a další dva spolucestující vyvázli bez zranění. Dalším šetřením pak policisté zjistili, že muž za volantem neměl co dělat, protože nevlastní žádné řidičské oprávnění a navíc má soudem vyslovený zákaz řízení až do srpna roku 2033. Policisté jej zadrželi a umístili v policejní cele. Po provedení nezbytných úkonů byl propuštěn na svobodu.
Celková škoda byla předběžně odhadnutá na 50 tisíc korun, z toho 20 tisíc na Mitsubishi, 15 tisíc na policejním voze a 15 tisíc na oplocení obory.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty