Historická chvíle! Český rozhlas Olomouc se přestěhoval do obchodního domu Slezák&Hutka

K velkému momentu v historii Českého rozhlasu Olomouc došlo ve středu 18. května 2022 po 13. hodině! Oficiálně se totiž novým domovem oblíbené rozhlasové regionální stanice stala budova v Pavelčákově ulici.

Foto: Rej.cz

Slavnostního přestřižení pásky se v nové budově Českého rozhlasu Olomouc v Pavelčákově ulici ujali generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral, herec Igor Bareš, olomoucký arcibiskup Jan Graubner a ředitel stanice Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata.

Po tomto slavnostním okamžiku všichni přítomní hosté vypustili ke skleněnému stropu budovy 99 balónků symbolizujících přesně 99 let od zahájení pravidelného rozhlasového vysílání tehdejšího Československého, dnes Českého rozhlasu.

Ke stěhování olomoucké stanice dochází po dlouhých 73 letech! Po tak dlouhé době Český rozhlas Olomouc opouští své sídlo, které bylo na adrese Horní náměstí 21. Nově jej najdete jen o kousek dál, v podstatě za rohem na adrese Pavelčákova 2/19 ve zrekonstruované budově, která v minulosti sloužila jako prodejna nábytku a vystavět ji nechali majitelé firmy Slezák a Hutka z Velkého Týnce.

„Po téměř pětiletém snažení dostává olomoucké studio modernizované technické zázemí včetně současného digitálního vybavení a všichni, kteří vysílání připravují, se mohou těšit z podmínek, které odpovídají 21. století,“ těší ředitele Českého rozhlasu Olomouc Josefa Podstatu. „Za to se sluší poděkovat nejvyššímu vedení Českého rozhlasu,“ dodává Podstata.

„Český rozhlas Olomouc je moderní regionální studio. Jeho vysílání informuje a baví tisíce obyvatel Olomouckého kraje. Škála činností studia je obrovská. Od rychlého a objektivního zpravodajství až po rozhlasovou prvovýrobu složitějších dramaturgických celků. Byli bychom rádi, kdyby studio ještě více plnilo roli kulturního centra Olomouce a celého kraje. K tomu potřebuje moderně zařízené prostory. Prvorepublikový komerční objekt v centru města se zdá být jako skvělá volba,“ uvádí generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Pro posluchačky a posluchače se nic nemění. „I z nové budovy k vám budou přicházet hlasy lidí, které máte rádi, písničky, které si zazpíváte, uslyšíte pořady a rubriky, které znáte a na které třeba i čekáte,“ ujišťuje Jiří Matějů, vedoucí programu Českého rozhlasu Olomouc.

Nové moderní prostory navíc pomohou celému týmu Českého rozhlasu Olomouc stávající programovou nabídku ještě vylepšovat. „Rozhodně nechceme usnout na vavřínech, ale pokud budeme dělat programové změny, vždy při jejich zvažování budou naši posluchači tím nejdůležitějším faktorem,“ dodává Matějů.

Zdroj: Český rozhlas Olomouc

Do Pavelčákovy ulice se díky sídlu rozhlasu stěhuje významná část olomoucké kultury | Foto: Rej.cz 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty