Naložený kamion zablokoval celou silnici, auto na ní leželo skoro celý den

Vážná nehoda se odehrála na silnici mezi Libinou a Šumvaldem. O půl osmé ráno v pátek 20. května tady havaroval plně naložený nákladní vůz Scania. Silnice byla zablokovaná do 17. hodiny!

Foto: Policie ČR

V pátek došlo po půl osmé ráno k nehodě nákladního vozidla Scania s přívěsem mezi obcemi Libina a Šumvald. Podle informací policie nepřizpůsobil třicetiletý řidič nákladního automobilu rychlost jízdy zejména svým schopnostem a vlastnostem vozidla, v důsledku čehož najel na nezpevněnou krajnici, zde narazil do směrového patníku a poté se s celým náklaďákem převrátil.

Nákladní auto zůstalo ležet přes celou vozovku, a zcela znemožnilo průjezd místem dalším vozidlům. Silnici se podařilo plně zprůjezdnit až okolo 17. hodiny. Při dopravní nehodě utrpěl řidič zranění, se kterým ho musela zdravotnická záchranka transportovat do Fakultní nemocnice Olomouc.

Dechová zkouška u řidiče vyloučila alkohol za volantem. Způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena přes 1, 5 milionu korun. Dopravní nehodu kvalifikovali policisté jako přestupek podle zákona o provozu na pozemních komunikacích, za který mladému řidiči uložili pokutu příkazem na místě.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty