Koupenou Škodovku nikdy neviděl, přišel přitom o 300 tisíc korun

Devětačtyřicetiletý Olomoučan se v pátek 8. července obrátil se na policisty s tím, že se stal obětí podvodníka. Připravil ho o 300 tisíc korun.

Ilustrační foto: autoesa.cz

Koncem června jej na inzertním portále zaujala nabídka prodeje automobilu Škoda Superb ze zahraničí. Komunikace s údajným prodejcem probíhala v německém a anglickém jazyce, a to prostřednictvím emailu a také aplikace určené k bezplatnému zasílání zpráv. Na základě dohody obdržel muž fakturu na částku v přepočtu 300 tisíc korun, kterou uhradil na požadovaný účet. Krátce po odeslání platby se mu však celá částka vrátila na jeho účet zpět.

Z tohoto důvodu kontaktoval prodejce, který mu zaslal novou fakturu s jiným číslem účtu. Muž neváhal a peníze na druhý účet opět odeslal. Od tohoto okamžiku s ním inzerent přestal zcela komunikovat, nereaguje na emaily a telefonní číslo má nedostupné.

"Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu podvodu, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," uvedla Petra Vaňharová, mluvčí policie ČR.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty