Rozkvetlá Olomouc zve návštěvníky na květinové stezky. Novinka sezóny má velký potenciál

Už jste si prošli novinku letošní sezony – květinovou stezku? Nová položka na seznamu turisticky atraktivních vychytávek má šest zastavení, která spojují zajímavá místa Olomouce s květinovým aranžmá z dílny Výstaviště Flora Olomouc. Stezkou vás provedou značky květinek na chodnících, koncem týdne už také bude v Informačním centru k dispozici průvodcovský letáček.

Foto: Rej.cz

Novinka souvisí se současnou snahou oprášit věhlas Olomouce jako města květin. V posledních letech přibývá ve městě různých květinových aranží a zákoutí s rozkvetlou zelení. „Lidé mají Olomouc v povědomí jako město květin. Nechceme, aby se jim toto spojení z paměti vytratilo,“ vysvětluje náměstkyně primátora Markéta Záleská, do jejíž gesce turistický ruch spadá. Právě ona se zasloužila o návrat květinové výzdoby do centra města a letní green point.

Květinová stezka do konce srpna provede turisty po šesti zajímavých místech. Na každém zastavení je bude čekat jiné květinové aranžmá. Trasa začíná na Horním náměstí a vede do Michalské ulice na Žerotínovo náměstí k soše svatého Floriana, přes vilu Primavesi kolem Konviktu k Arcibiskupskému paláci, do parkánových zahrad a přes Bezručovy sady do Hrnčířské ulice. Odtud pokračuje přes Dolní náměstí s Mariánským sloupem přes Šemberovu ulici k Terezské bráně a Smetanovými sady k oranžerii. „Samozřejmě s upozorněním a odbočkami k rozáriu a botanické zahradě,“ podotkla náměstkyně Záleská.

Při prohlídce nazvané Za branami města se pak zájemci dozvědí více i o historii parků.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty