John Malkovich, baletka Osipova, Ivana Chýlková. Zámek Kroměříž láká na velká jména

Na kroměřížském zámku bude v červenci živo. Mezi největší tahouny letního programu patří nepochybně divadelní hra s Johnem Malkovichem, baletní vystoupení první sólistky londýnského Královského baletu a česká komedie Patrika Hartla s Ivanou Chýlkovou.

Světoznámý herec John Malkovich se v Kroměříži představí v roli protivného hudebního kritika. Foto: pr

Poprvé se představí v České republice baletka Natalia Osipova. Celosvětově uznávaná členka Královského baletu vystoupí v představení plném sól a duetů s názvem Force of Nature. Na jevišti ji 23. července v zahradách Arcibiskupského zámku Kroměříž doprovodí další hvězdy Royal Ballet London a umělci z divadla Rambert London, včetně jejího partnera, amerického tanečníka a choreografa Jasona Kittelbergera.

Hned 24. července zaplní zahrady komedie oblíbeného českého režiséra s nakažlivým smíchem. „Chuť napsat "holčičí" komedii jsem měl už dávno. A vždycky jsem si představoval, že bude svým způsobem "crazy". A punková. Možná to je tím, že jsem vyrůstal se sestrou a mámou, které vždy emocionálně vibrovaly v pozoruhodně výrazných turbulencích. A tak jsem se pokusil napsat místy ztřeštěnou, někdy drze provokativní a taky dojemně citovou komedii o čtyřech ženách na pokraji nervového zhroucení. O ženách, které by chtěly milovat a být milované,“ říká Patrik Hartl k divadelní hře 4 sestry, ve které kromě Bereniky Kohoutové, Anny Šiškové, či Jany Strykové exceluje i Ivana Chýlková.

O dva dny později se na jevišti pod širým nebem objeví stálice světové filmové scény John Malkovich v divadelní hře The Music Critic. Malkovichův hlavní hrdina vklouzne do role zlého kritika, jenž věří, že hudba Beethovena, Chopina, Prokofjeva a dalších velikánů je únavná a ponurá.

Hra je založena na mixu těch nejhorších hudebních kritik, které byly o řadě největších hudebních děl za poslední staletí napsány. Spolu s Malkovichem v roli vypravěče se diváci mohou těšit i na autora samotné hry Alekseye Igudesmana.

Všechna představení se konají pod širým nebem v zahradách na zámku v Kroměříži. Vstupenky na jednotlivá představení si můžete zakoupit pod tímto odkazem.


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty