Olomouc si připomene výročí narození prvního českého krále na Olomouckém hradě

Mezinárodní den průvodců 2023 připadá na 21. únor a každoročně se u nás i v zahraničí při této příležitosti konají nejrůznější akce organizované lokálními průvodci. Letos se k podniku, realizovanému o víkendu, nejblíže připadajícímu svátku, již počtvrté připojuje i Olomouc. Téma bude opravdu královské - narození Vratislava, prvního českého krále, v Olomouci.

 Seznámit se s významným střediskem Velkomoravského impéria, sídlením městem údělných přemyslovských knížat, církevní metropolí Moravy, stejně jako s jejím bývalým hlavním městem, nedobytnou habsburskou pevností a druhou největší městskou památkovou rezervací České republiky můžete v sobotu 18. února 2023 na olomouckém Horním náměstí, a to s připomínkou předpokládaného 990. výročí narození prvního českého krále Vratislava a 960. výročí obnovení moravského biskupství.

Akci pořádá zkušený a oblíbený průvodce Tomáš Kryl, který v Olomouci v posledních letech připomíná významná výročí z dějin města, propojené s dějinami celého státu.

Na prohlídku je z důvodu limitovaného počtu míst nutná rezervace. Tu, prosím, učiňte na mailové adrese tomas.kryl@email.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty