Opilému řidiči se za jízdy na dálnici uvolnil přívěs. Špatně ho před cestou zapojil

Na dálnici D35 u Unčovic ve směru z Mohelnice na Olomouc je odstavený nákladní přívěs, zněla ve středu 15. února před čtrnáctou hodinou zpráva pro policii. Byl to výsledek jízdy opilého šoféra, který před cestou přívěs špatně připojil. Jen shodou šťastných okolností se nehoda obešla bez zranění.

Ilustrační foto: Policie ČR

Policisté po příjezdu na místo zjistili, že 56letému řidiči nákladního vozidla se za jízdy odpojil přívěs, který pak narazil do kovových svodidel. Řidič nejenom, že přívěs před jízdou špatně zapojil, ale navíc při dechové zkoušce nadýchal jedno promile alkoholu.

Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, celková hmotná škoda se vyšplhala na 80 tisíc korun. Řidič se pak na výzvu policistů podrobil i lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení.

"V tuto chvíli je muž podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty