Hasiči lovili havarované auto z rybníku. Dva cestující naštěstí stihli včas vyplavat

Nezvyklou dopravní nehodu řešily v pondělí 6. března odpoledne mezi Mohelnicí a Křemačovem čtyři jednotky hasičů. Po střetu dvou osobních vozidel skončilo jedno z nich v nedalekém rybníce.

Foto: HZS Olomouckého kraje

"Dvoučlenná posádka se s velkým štěstím dostala rychle ven a doplavala ke břehu. Po příjezdu jsme jim poskytli první pomoc, zajistili jsme oběma tepelný komfort a poté jsme je předali ZZS," popsala průběh situace Lucie Balážová, mluvčí HZS Olomouckého kraje. "Postarali jsme se také o dítě, které cestovalo ve druhém vozidle a po srážce bylo v šoku. Prohlédli jsme jej, darovali jsme mu plyšového pejska, aby lépe zvládlo stresovou situaci a předali jej záchranářům."

Do studené vody následně museli zábřežští hasiči, kteří automobil zajistili za zadní kola lany a pomocí technického speciálu a jeho výkonného navijáku vůz dostali zpět na břeh. K úniku provozních kapalin a ohrožení životního prostředí nedošlo.

U neobvyklé nehody zasahovali profesionální hasiči ze stanic Zábřeh, Šumperk a Olomouc a dobrovolná jednotka z  Mohelnice.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty