Je rozhodnuto: přerušené utkání předkola play off se musí dnes v Olomouci dohrát

Včerejší neobvyklá situace, kdy bylo utkání předkola play off Tipsport Extraligy mezi HC Olomouc a HC Energie Karlovy Vary přerušeno, už zná své pokračování. Ředitel Extraligy dnes rozhodl, že se utkání dohraje přesně od času a stavu, v jakém včera muselo kvůli technickým problémům skončit.

Foto: HC Olomouc

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH)vydala dnes před jedenáctou hodinou následující zprávu:

Ředitel ELH Martin Loukota rozhodnul o osudu nedohraného utkání HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary a dle Soutěžního a disciplinárního řádu čl. 410 písmena e) nařídil 1. utkání série dohrát od času 20:00 a stavu 2:0 a současně stanovil, že další utkání budou odehrána takto:

11. 3. 2023 č. u. 382 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc

12. 3. 2023 č. u. 386 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc

14. 3. 2023 č. u. 378 HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary

15. 3. 2023 č. u. 390 HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary

„Jedná se o velmi složité rozhodnutí, na které mělo vliv mnoho faktorů. Celou situaci jsem večer řešil telefonicky s rozhodčími, delegátem utkání a také oběma trenéry. Kluby dnes ráno písemně zaslaly svá stanoviska, v nichž se shodly na pokračování v sérii ve dnech 11. a 12.3. v Karlových Varech a případně 14. a 15. března v Olomouci. Zbývalo tedy rozhodnout jakou formou bude vyřešeno nedohrané středeční utkání Generali Česká play-off Tipsport ELH,“ uvedl podle APK LH Martin Loukota. Uvedl, že chtěl dohodu klubů už včera večer, na stadionu se to ale nepodařilo. Domácí chtěli po úpravě ledu v zápase pokračovat, hosté s argumentem o nedostatečně napravené situaci už dále hrát nechtěli.  

Důvodem k přerušení včerejšího utkání byla závada ledového povrchu hřiště, konkrétně jeden až dva mery dlouhá a několik centimetrů široká rýha před jednou ze střídaček. Při snaze napravit tuto závadu nejprve uběhla hodina přerušení, povolená reglementy extraligy, a poté si rozhodčí může od vedení APK LH vyžádat další čas, což se stalo, ale ani tak se nepodařilo závadu na ledu důkladně odstranit. Rýhu pravděpodobně způsobila rolba při úpravě povrchu po první třetině.

Kohoutům teoreticky hrozila i kontumace utkání ve prospěch hostů. Olomouc ale ztratila výhodu domácího prostředí pro druhé utkání. 

EDIT: Druhá a třetí třetina se už ve čtvrtek v podvečer obešly bez mimořádných technických komplikací a domácí HC Olomouc vyhrál nad hosty ze západu Čech 4:1. Druhý zápas se odehraje v sobotu v Karlových Varech. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty