Hrůza v Tovačově: Tátu zabil, zraněná máma své rány před policií skrývala

Policie pokročila ve vyšetřování prvního letošního případu vraždy v Olomouckém kraji. Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání třicetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy spáchané na dvou osobách, z toho v jednom případě ve stádiu pokusu. Pachatel je ve vazbě, hrozí mu výjimečný trest.

Třicetiletý syn s nožem v ruce napadl oba rodiče. Ilustrační foto: Pixabay

K vraždě došlo minulý týden. „Ve čtvrtek 23. března po půlnoci jsme přijali oznámení o násilném úmrtí šestapadesátiletého muže v bytě v obci Tovačov na Přerovsku. Policejní hlídka po příjezdu na místo nalezla vážně zraněného muže, kterému přivolaní zdravotníci poskytovali první pomoc. I přes jejich veškerou snahu se však zraněného muže už nepodařilo zachránit a lékař konstatoval smrt,“ popsal situaci na místě činu policejní mluvčí Libor Hejtman. "Policisté na místě zadrželi třicetiletého syna zemřelého a přivolali na místo krajské kriminalisty, kteří si případ převzali.“ Na místě činu byla také matka, která nejprve chtěla utajit, že i ona je zraněná.

Útoku předcházela hádka

Vyšetřovatelé zjistili, že se třicetiletý muž pohádal s otcem a jejich neshody vyústily v agresivní útok, při němž syn s nožem v ruce napadl oba rodiče. Pobodaný otec na místě zemřel, zraněná byla i matka, jenže ta svá zranění před zdravotníky i policisty úmyslně zatajila a skrývala. Na její poranění kriminalisté přišli až později a pětapadesátileté ženě přivolali lékařskou pomoc.

Útočník nebyl pod vlivem alkoholu. "Zda jednal pod vlivem jiné návykové látky, potvrdí až výsledky rozboru krve," uvedl Libor Hejtman. Motivem činu byly patrně rodinné spory v kombinaci s psychickými problémy obviněného.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže za mříže. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vražda trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty