TAK CO? Kapela představuje nový singl a s ním i zajímavý videoklip z olomouckého parku

TAK CO? Olomoucká kapela se v krátké době představuje dalším klipem a singlem. Jde o píseň Podzim, kterou provází i fajn klip natočený v Olomouci. Předchozí song, Chodí sem i doktor Foltýn, byl doprovozen animovaným klipem z dílny mladé umělkyně Kateřiny Havlíčkové, lyric video druhého singlu vytvořil pro kapelu Lukáš Uchytil. Před objektivem se mihne celá kapela včetně nového člena, bubeníka Jakuba Vitáska.

Tak co? | Foto: Lukáš Uchytil

Na Podzimu, jehož autory jsou Marcel Harvánek (hudba) a David Hrbek (text), skupina poprvé spolupracovala s profesionálním muzikantem, skladatelem a hudebním producentem Honzou Ponorkou Ponocným. Po společné domluvě mu skupina zaslala řadu demo snímků, z nichž si jako první vybral právě Podzim. Producent ke skladbě říká: „Někdy se objeví skladby, které jsou zajímavé melodií, textem, anebo atmosférou a jsou tak dobré, že ať je zahrajete skoro v jakékoli aranži, zní dobře. Takové výjimečné songy můžete jako kapela, aranžér anebo producent pokazit, pokud song nerespektujete. Tak jsem se jen snažil ho respektovat a klukům to moc nepokazit, naopak vyždímat z té skvělé atmosféry, která už v písničce byla, to nejlepší.“

Před dokončením je druhá píseň, která vzešla ze spolupráce mezi kapelou a Ponocným: „Zbývají k ní dotočit už jen zpěvy,“ říká baskytarista skupiny David Hrbek. „Skladba se jmenuje Zpívej a vznikla již před dvěma lety jako reakce na smrt písničkáře a zpěváka Davida Stypky, která nás silně zasáhla, i když jsme se s ním osobně příliš dobře neznali,“ dodává Hrbek.

Skupina TAK CO? se rozhodla vydávat nahrávky postupně, přitom ale myslí na klasické, dlouhohrající album.

Debutové CD Utajený výtah vydali muzikanti v březnu 2022, bylo uvedeno během dvou vyprodaných koncertech, na nichž album pokřtili operní pěvkyně Dagmar Pecková, výtvarnice Vendula Chalánková, vizuální umělec Jiří David a režisér a spisovatel Patrik Hartl. V digitální podobě vyšlo album o rok dříve, v roce 2021.

Oficiální lyric video k singlu Podzim (natočeno ve Smetanových sadech v Olomouci)

  • Scénář, kamera, střih a režie: Lukáš Uchytil
  • Hudba - Marcel Harvey Harvánek
  • Text - David Hrbek
  • Produkce, mix a mastering: Honza Ponorka Ponocný

Odkazy:

WEB: https://www.takco.cz/

FB: https:// www.facebook.com/skupinatakco

BZ: https://bandzone.cz/takco




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Chata Kouty